Beeld © ANP

Michelle Williams dankt Jessica Chastain

27 juli 2018 13:02

Michelle Williams is Jessica Chastain dankbaar omdat ze zich inzet voor gelijke lonen in de filmwereld. Dat vertelt de actrice in een interview met Vanity Fair. Michelle kwam begin dit jaar in het nieuws omdat ze maar 1000 dollar kreeg voor extra werk voor de film All The Money In The World.

"Ik was in mijn eentje en kon niets veranderen"

Regisseur Ridley Scott besloot vorig jaar Christopher Plummer in te huren om Kevin Spacey als oliemagnaat J. Paul Getty in de biopic te vervangen, nadat Spacey was beschuldigd van seksueel wangedrag. Cast en crewleden werden teruggeroepen naar de set voor een shoot van tien dagen. Daarna bleek dat Jessica nog geen 1000 dollar verdiende voor de extra scènes, terwijl Mark Wahlberg 1,5 miljoen dollar opstreek voor hetzelfde werk.

Michelle zegt dat er genoeg signalen waren over ongelijke betaling, maar dat niemand er iets aan deed. Totdat haar vriendin Jessica begin dit jaar vroeg of ze kon tweeten over de enorme loonkloof tussen mannen en vrouwen. De tweet kwam vlak voor de lancering van de Time's Up-beweging. Dat zorgde voor een storm van publiciteit en daar was Michelle niet op voorbereid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice Michelle Williams stiekem getrouwd

Het schandaal was voor Wahlberg aanleiding om zijn vergoeding te schenken aan het Time's Up Defence Fund, dat begin 2018 werd opgericht om juridische ondersteuning te bieden aan slachtoffers van aanranding.

Michelle zegt van alle heisa rond haar tweet geleerd te hebben dat vrouwen veel macht hebben als ze zich verenigen. "Ik was in mijn eentje en kon niets veranderen", vertelde ze. "Maar dingen zijn mogelijk geworden omdat we onze krachten hebben gebundeld. En daar heeft Jessica voor gezorgd."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!