#MeToo-activiste ontkent seksueel wangedrag

21 augustus 2018 17:43

De Italiaanse actrice Asia Argento ontkent dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel wangedrag. De prominente #MeToo-activiste zegt volgens The Guardian "geschokt en gekwetst" te zijn door beschuldigingen dat ze de destijds zeventienjarige acteur Jimmy Bennett heeft misbruikt.

Argento, een van de aanjagers van de #MeToo-beweging, raakte in opspraak door een bericht in The New York Times. De krant schreef dat de actrice een schikking van 380.000 dollar (330.000 euro) heeft getroffen met Bennett. Hij zou haar hebben beschuldigd van seksueel wangedrag, dat in 2013 zou hebben plaatsgevonden in een hotelkamer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aanjaagster #metoo zelf beticht van misbruik

De actrice zegt nu dat Bennett onverwacht bij haar aanklopte nadat ze filmproducent Harvey Weinstein had beschuldigd van verkrachting. Ze stelde dat de jonge acteur destijds kampte met "ernstige financiële problemen" en om een exorbitant geldbedrag vroeg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vijf mannen melden zich bij advocaat om #metoo

Volgens Argento besloot haar partner, de inmiddels overleden kok Anthony Bourdain, het geld over te maken om "negatieve publiciteit" te vermijden. Ze benadrukt in een verklaring "nooit enige seksuele relatie met Bennett" te hebben gehad.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!