René Froger springt ook dit jaar weer in de grachten

30 augustus 2018 19:34

René Froger zet zich ook dit jaar weer tijdens de Amsterdam City Swim. De Topper heeft een ambitieus doel gesteld: de zwemtocht moet dit jaar 2 miljoen opleveren voor onderzoek naar ALS. Op 9 september vindt de Amsterdam City Swim voor de zevende keer plaats.

"Het moet gewoon 2 miljoen worden dit jaar"

"Vorig jaar hebben we 1,8 miljoen euro opgehaald, maar ja, dat is 1,8 miljoen. We gaan natuurlijk voor een hoger target", zei René tegen De Telegraaf. "Het moet gewoon 2 miljoen worden dit jaar."

René hees zich vorig jaar in een wetsuit om geld voor ALS bij elkaar te zwemmen. De zanger was niet tevreden met zijn outfit en liet die tijdens de zwemtocht door zijn vrouw Natasja onder handen nemen. Zij knipte de lange mouwen van het pak. René deed zo'n anderhalf uur over de tocht van 2 kilometer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zet René Froger een punt achter zijn carrière?

"Wat mij vorig jaar opviel is dat de grachten zo lekker schoon waren", blikte René donderdag terug. "Ik dacht: ik kom dit en dat tegen onderweg. Je ligt toch half met je mond open." Ook de finish is René bijgebleven. "Dat is echt prachtig. Alle mensen komen uit het water en worden genoemd. Dat is echt een heel mooi moment, weer iets voor Amsterdam, iets om trots op te zijn."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!