Beeld © Instagram @ sanderschimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck vraagt om geld

04 september 2018 11:32

De hele redactie van de Quote is massaal aan het collecteren voor het KWF Kankerfonds. Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck laat een Elfstedenzwemtocht naast zich liggen, maar steekt wel zijn handen uit de mouwen door op de Amsterdamse Zuidas geld bij elkaar te sprokkelen voor kankeronderzoek.

''Soms gênant om de vrekken op de Zuidas te zien konkelen met smoesjes''

Normaal schrijft Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck over centjes, maar nu collecteert hij centjes. Gewapend met de collectebus staat hij met zijn redactie tussen de grijze kantoorkolossen om het geld uit de broekzakken te kloppen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Sander Schimmelpenninck vindt zijn nieuwe tv-programma best spannend

Maar de kantoorknapen komen niet zo snel weg met smoesjes bij de oud-geld-telg. "Soms gênant om de vrekken op de Zuidas te zien konkelen met smoesjes - ‘ik heb geen kleingeld’ ‘Je kan ook pinnen? Oh, ik moet mijn trein halen", schrijft de Quote-voorman op zijn Instagram. Hij moet immers als oud-Zuidas-slaaf precies weten hoe hij de advocaten en juristen moet benaderen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck wint De slimste mens

Als verschil schrijft hij dat "een Surinaams meisje van 16 haar spaargeld er wel in gooit". Die weet hoe het heurt. Succes met collecteren!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!