Beeld © ANP

Jelle de Jong fit door paarden

06 september 2018 08:48

Jelle de Jong heeft zich "rot getraind" voor het theatrale epos De stormruiter, dat vanaf donderdag te zien is in Leeuwarden, de culturele hoofdstad van 2018. Jelle kon al paardrijden, maar voor De stormruiter moest hij desondanks flink aan de bak, vertelt hij in het AD.

"Dijbeenspieren als liftkabels"

"Ik verzorgde als jongetje twee pony's op een manege en op vrije dagen tijdens de opnamen van Dokter Deen maakte ik soms een strandrit, maar mijn rol in De stormruiter vergt een enorme beheersing en routine." Jelle werd bijgespijkerd in Marseille, aan het Théâtre du Centaure, dat wordt geleid door "twee mensen die leven als centauren en zich beschouwen als half mens, half paard". "Ik heb in de voorstelling vijf paarden: twee schimmels en drie Friezen. Ik rijd zonder zadel, galoppeer zonder handen... Zolang het maar dienstbaar is aan het verhaal en niet verwordt tot een trucje."

Naast het paardrijden was Jelle bovendien druk met dansen. De acteur neemt met goede vriendin Bridget Maasland deel aan Dance Dance Dance. "Ik zat continu in de sportschool om alle essentiële spieren voor het paardrijden te trainen. Zeker in het begin van Dance Dance Dance ging ik met Bridget bont en blauw en met spierpijn de dansvloer op. Nu heb ik dijbeenspieren als liftkabels. En inderdaad een achterwerk van staal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteur Jelle de Jong gaat Dokter Deen missen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!