Beeld © ANP

WTF! Leonie ter Braak gaf haar placenta aan de buren

11 september 2018 15:39

Leonie ter Braak doet in de nieuwe Beau Monde een bijzondere onthulling: ze begroef haar placenta onder een magnoliaboom. En dat is nog niet het gekste, want haar andere placenta ging naar de buren toe.

"Doen we dit nu écht?"

Leonie ter Braak is trotse mama van de jochies James en Valentijn. De placenta van zoontje James werd begraven onder een boom. "De hele familie stond eromheen met zo’n hoofd van: doen we dit nou écht? Maar ik vind het bijzonder dat daar onder die boom, op een landgoed nog wel, voor altijd iets van mij en James begraven ligt", aldus Leonie. 

De presentatrice kwam op het idee doordat het in bepaalde landen een traditie is. "En dat leek me mooi om ook te doen", vertelt de blondine.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leonie ter Braak op het witte doek

Toen later zoontje Valentijn werd geboren, wilden Leonie en haar lief Floris hetzelfde doen. Maar vanwege tijdgebrek kwam het er steeds niet van en dus bewaarde ze haar moederkoek in de vriezer. Een nadeel alleen: de vriezer ging kapot. En dus klopte Leonie aan bij de buren. "Toen de vriezer stukging, heb ik die placenta zelfs, zonder dat ze wist wat het was, in de vriezer van de buurvrouw laten logeren", vertelt Leonie. Gelukkig kreeg ze deze later wel weer terug.

Inmiddels is er nog steeds geen boom uitgekozen voor de placenta van haar jongste zoontje. Het enige dat Leonie daarover kan zeggen is: "Sorry, Valentijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leonie ter Braak gaat niet aan Johns jasje sjorren

Het hele interview met Leonie ter Braak lees je in de nieuwe Beau Monde en die vind je vanaf morgen in de winkel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!