Beeld © Getty Images

Avond vol glamour en prijzen: verslag van de Emmy's

18 september 2018 08:56

RTL Boulevard-entertainmentdeskundige Eric de Munck bleef vannacht op om de grote awardshow van de Emmy's te kijken. Lees hieronder zijn verslag van deze avond vol glamour én heel wat prijzen.

Er zijn een paar gelegenheden waar ik mijn nachtrust met liefde voor opgeef. De Emmy Awards-uitreiking is daar eentje van. Het zou lekkerder zijn als ze die op zondagmiddag zouden organiseren, maar helaas: om twee uur vannacht ging de wekker na een kleine powernap.

En hoewel het stiekem, net als de Oscars trouwens, ook best prima is om de samenvatting in de ochtend te bekijken, wil je het tóch live zien. Of nou ja, ik althans. Geen popcorn en bier, wel chocomel en koekjes in huis.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Emmywinnaar vraagt vriendin ten huwelijk

Onderwerpen

Tijdens de opening van de show, in een grootser dan groots decor, worden vooral de clichématigheden die Hollywood de afgelopen tijd tergen wederom besproken. De hele #MeToo-discussie komt voorbij en ook de diversiteit is een heet hangijzer gedurende de enigszins middelmatige speech van het presentatieduo Michael Che en Colin Jost, die normaal gesproken in het Amerikaanse satirische programma Saturday Night Live te zien zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Game Of Thrones en Mrs. Maisel winnen belangrijkste Emmy's

De beeldjes

Dan begint ein-de-lijk waar de avond dan toch om draait: de uitreiking van de felbegeerde beeldjes. Het eerste deel blijft eigenlijk toch altijd vooral een kwestie van doorbijten als de wat onbelangrijkere awards uitgedeeld worden.

Ik zal eerlijk bekennen dat ik tijdens de liveshow (die uiterst luxe op FOX te zien is in Nederland) via de officiële Facebookpagina van de Emmy’s meegluur tijdens de vele borrels die er achter de schermen gaande zijn. Zoals Ben Stiller en James Corden die staan te kletsen aan de bar? Dát wil ik horen!

Of Emmy’s die na een paar drankjes op gewoon als props op de tafeltjes staan. Daar is de glamour toch wel héél snel vanaf zo.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Staande ovatie voor 96-jarige Betty White bij Emmy's

Een redelijk saai eerste uur krijgt een welkome onderbreking door de opkomst van Betty White. De 96-jarige legende en eeuwige Golden Girl krijgt een staande ovatie van het volledige publiek. Absoluut kippenvelmomentje. Betty zelf geloofde het eigenlijk ook niet en grapte vooral over het feit dat haar collega’s en kijkers het al tachtig jaar met haar uithouden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emmy's voor Claire Foy en Matthew Rhys

Het volgende memorabele moment van de avond is voor Glenn Weiss. De 57-jarige regisseur van de Oscars sleept niet alleen de Emmy binnen voor de registratie van die show, de grootste buit moet nog komen. Hij vraagt live op de Amerikaanse televisie zijn vriendin ten huwelijk. Die schreeuwt al direct volmondig ja en stormt het podium op. Dit is waarschijnlijk een stukje tv-geschiedenis.

Hoe verdrietig ook, de In Memoriam-filmpjes, waar de dit jaar overleden sterren worden herdacht, worden tijdens dit soort grote shows zijn altijd redelijk smaakvol gedaan. Bij de Emmy’s krijgt het wel écht een intense betekenis met een montage op de muziek van Aretha Franklin. Prachtig!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

72-jarige Henry Winkler wint eindelijk een Emmy

Voor Netflix gaan de Emmy’s van dit jaar toch echt de boeken in als een teleurstellende avond hoor. Slechts een handjevol grote nominaties kon worden verzilverd, hoewel ze samen met HBO wel bovenaan staan met het aantal behaalde Emmy’s. Gelukkig ging Claire Foy er met het beeldje voor beste actrice in een dramaserie vandoor, voor haar rol in The Crown.

Een opvallende winst overigens, ik had oprecht verwacht dat Elisabeth Moss voor het tweede jaar het beeldje op zou halen voor haar rol in The Handmaid’s Tale. Die serie sleepte overigens de meeste nominaties in de wacht, maar ging er op de avond zelf met nul extra prijzen vandoor. Het kan niet anders of de alcohol is op die afterparty niet aan te slepen.

Voor de cast van Game of Thrones overduidelijk wel: die hebben de prijs voor beste dramaserie na een jaartje afwezigheid weer binnen. De grootste winnaar van de avond was overigens de comedyserie The Marvelous Mrs. Maisel, bedacht en geproduceerd door de vrouw achter het succes van Gilmore Girls. Maar liefst vijf prijzen kreeg de in Nederland relatief onbekende serie, waaronder die voor Beste Comedyserie. En daarmee schrijft de serie geschiedenis door als eerste productie van een streamingdienst, die prijs te winnen. The Handmaid’s Tale deed dat vorig jaar al, toen in de categorie drama. 

Tijd om naar bed te gaan nu. Maar wel weer op tijd eruit, want morgenochtend ga ik beginnen aan alle acht afleveringen van The Marvelous Mrs. Maisel. Dat is blijkbaar de moeite waard heb ik vannacht gezien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!