Nicolette trekt portemonnee voor Kinderpostzegels

25 september 2018 10:46

Voor de zeventigste keer gaan scholieren vanaf woensdag langs de deuren voor de jaarlijkse Kinderpostzegelactie. Presentatrice Nicolette van Dam plaatst dinsdag al als eerste een bestelling.

"Halle meneer de Uil!"

Hoewel de verkoop van postzegels door de vermindering van post ieder jaar afneemt, ziet directeur Jeroen den Tex van de Stichting Kinderpostzegels de toekomst zonnig tegemoet. "Deze actie heeft absoluut niet haar langste tijd gehad. Het idee is dat kinderen andere kinderen helpen. Dat idee is tijdloos."

Miniatuurvoorbeeld

Lief:

Nicolette en Bas breiden hun gezinnetje uit

De laatste jaren kunnen mensen ook andere producten kopen bij de basisschoolleerlingen uit groep zeven en acht. Zo zijn er dit jaar naast postzegels van de Fabeltjeskrant en kaarten ook stoffen tasjes, theedoosjes, tulpenbollen en pleisters verkrijgbaar. Volgens Den Tex is het nog geen tijd om de postzegels helemaal vaarwel te zeggen. "Vorig jaar hadden we een opbrengst van iets minder dan 10 miljoen euro, waarvan iets minder dan de helft voor rekening was van de postzegels."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Bijzondere dag voor dochtertje Nicolette van Dam

Naar verwachting doen zo'n 160.000 scholieren mee. Met de opbrengst wil de stichting ongeveer 400.000 kinderen helpen aan een goed thuis. Het geld gaat naar meerdere projecten, zoals naar kinderen die in een daklozen- of vrouwenopvang wonen. Voor het eerst kunnen scholen ook zelf een deel van de opbrengst besteden aan een lokaal kinderdoel. Hiermee komt de stichting tegemoet aan de wens van scholen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!