Beeld © RTL Boulevard

Snapking a.k.a. DieTim voor de rechter vanwege wraakporno

02 oktober 2018 13:54

Snapking alias DieTim, zoals hij zichzelf sinds een jaar noemt, staat vandaag voor de rechter in Lelystad.

Hij moet zich verantwoorden, omdat hij in 2014  een meisje zou hebben mishandeld, haar gedwongen hebben tot seks en hiervan filmpjes en naaktfoto’s hebben verspreid. Tim van Teunenbroek, zoals hij in het echt heet, stuurde die video's onder andere naar de ouders van het meisje, haar school en haar hockeyclub.

Geïnteresseerden kunnen de rechtszaak niet bijwonen, deze speelt zich namelijk af achter gesloten deuren. Dat heeft te maken met het feit Snapking ten tijden van het misbruik nog minderjarig was. Toen de vlogger 17 jaar oud was, zou hij het meisje tot seks gedwongen hebben en haar mishandeld hebben. Ook stuurde hij haar maar liefst 5731 appjes. Daar hield de YouTuber het niet bij; hij viel ook de vader van ditzelfde meisje lastig en bedreigde hem. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer over Snapking:

Snapking maakt ex-liefje Famke Louise aan het huilen

Snapking kwam al eerder in opspraak om zijn vervelende gedrag. De brutale vlogger werd in 2016 de laan uitgestuurd bij RTL, nadat er een schokkend filmpje van hem online verscheen. Hierin was te zien hoe de Almeerder een jonge Chinese vrouw uitschold, omdat hij zijn bestelde eten niet op tijd kreeg. Maar dat was niet het enige. Ook werd hij in mei dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur, omdat hij een jongen met het syndroom van down had gepest. Snapking barstte toen in huilen uit voor de rechter. 

Check de video van Boulevard hieronder:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Snapking krijgt werkstraf voor belediging

En alsof hij nog niet genoeg narigheid op zijn kerfstok heeft, riep hij in 2017 zijn volgers op om te bellen naar een eigen 0909-nummer. Maar toen de trouwe volgers naar het nummer belden, liet hij ze eindeloos in de wacht staan. Met die wachttijd verdiende de online pester ruim 13.000 euro. Slachtoffers kregen uiteindelijk wel hun geld terug van de telecomproviders. Tim van Teunenbroek is gestopt met zijn alias SnapKing en heeft een nieuwe start gemaakt met zijn video's onder de naam DieTim.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook nog:

YouTuber Snapking misleidde duizenden bellers

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!