Carlo Boszhard met poes Beeld © Instagram @carloboszhard

Carlo Boszhard krijgt koude rillingen van afschieten zwerfkatjes

17 oktober 2018 16:54

Carlo Boszhard springt op de barricade! De RTL 4-presentator is het oneens met het plan van de gemeente om jagers toestemming te verlenen zwerfkatjes af te mogen schieten in Leerdam en Zederik. Hij uit zijn ongenoegen via Instagram.

Op dit moment mogen alleen in de provincies Friesland en Utrecht verwilderde katten worden afgeschoten. Het afschieten van zwerfkatten is hard nodig om vogelsoorten en de natuur te beschermen, zo stellen de provincies Utrecht en Friesland. Maar vanaf 2019 moet dit ook mogelijk worden in Leerdam en Zederik.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Carlo Boszhard kampte met hartproblemen

Complete waanzin volgens Carlo Boszhard, die zelf gek is op zijn kat Pep. "Pep heeft en kent geluk... Als hij een zwerfkat was geweest in de provincie Utrecht had hij moeten vrezen voor zijn leven. De gemeente heeft namelijk bepaald dat zwerfkatten in Leerdam en Zederik vanaf 2019 afgeschoten mogen worden. Los van het feit dat je het verschil tussen een zwerfkat en een huiskat helemaal niet kunt zien is dit toch een bizarre ‘oplossing’? Dit in verband met de bescherming van bedreigde vogelsoorten terwijl de vogelbescherming aangeeft dat dit niet de oplossing is en landbouw ook een grote bedreiging vormt. En dan te lezen dat jagers er genot uit halen een schuchter beestje neer te schieten geeft mij koude rillingen. Ik vraag mij hardop af, what’s next?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Carlo Boszhard kruipt in huid Emilio Estefan

Carlo springt dan ook in de bres voor de verwilderde katten door de hulp te vragen van zijn volgers. "Wat kan ik hier tegen doen?", vraagt het RTL 4-gezicht zich hardop af.

Ook schakelt hij de hulp in van zijn televisievriendinnen Georgina Verbaan en Marieke Elsinga, die beiden ook stapelgek zijn op hun poezen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Carlo Boszhard en moeder Wil zetten de vrijmarkt op stelten

Via Instagram blijkt maar weer hoe dol Carlo is op poezen. Hij deelt er heel wat kiekjes van zijn kindje Pep. Daarnaast pronkte hij in 2015 ook met asielkat Tess op de Man Met Kat-kalender. Met de kalender werd gehaald opgehaald voor asielkatjes.

Meer kiekjes zien van Carlo met zijn Pep? Check dan eens deze snoezige foto's:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!