Beeld © ANP

Jamie Lee Curtis gebruikte stiekem pillen

25 oktober 2018 13:17

Halloween-ster Jamie Lee Curtis heeft voor het eerst uitgebreid gesproken over haar jarenlange drugsverslaving. De actrice vertelde aan People dat ze blij is dat ze nog leeft, nadat ze eind jaren tachtig en een groot deel van de jaren negentig stiekem drugs en pillen gebruikte.

"Ik was er tien jaar zoet mee"

"Ik was er tien jaar zoet mee. Niemand wist het. Niemand" , vertelt de nu 59-jarige actrice. Jamie Lee verloor haar halfbroer Nicholas na een overdosis heroïne in 1994. Een paar jaar eerder raakte ze zelf verslaafd aan pillen. Die kreeg ze in 1989 voor het eerst voorgeschreven na een kleine medische ingreep. Daarna bracht ze de jaren negentig door het vinden van manieren pijnstillers te krijgen. Daarbij stal ze zelfs van vrienden en familieleden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamie Lee Curtis begint met opnames Halloween

Haar oudere zus Kelly, die een van de mensen was bij wie ze pillen had gestolen, was in 1998 de eerste die achter haar verslaving kwam. Niet veel later woonde Jamie Lee haar eerste rehab-bijeenkomst bij. Ook vertelde ze haar man Christopher Guest over haar verslaving.

De actrice is nu bijna twintig jaar clean, maar ze blijft bijeenkomsten bijwonen en biedt hulp en advies aan collega-verslaafden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Top opbrengst verwacht voor horrorfilm Halloween

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!