Beeld © ANP

Aangifte tegen Job Gosschalk

30 oktober 2018 14:00

Er ligt een aangifte tegen Job Gosschalk bij het Openbaar Ministerie. In het dossier, opgebouwd door de politie, zit ook een melding van een zedenfeit. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Boulevard.

"We hebben een aangifte en een melding binnen"

De politie heeft een dossier opgebouwd naar aanleiding van een onderzoek naar de casting director van Kemna Casting. "Het onderzoek is vrijwel afgerond. De verdachte wordt op korte termijn gehoord. Als dat gebeurd is, zal de Officier van Justitie over eventuele vervolgstappen beslissen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kemna en Job Gosschalk definitief uit elkaar

Het onderzoek werd in werking gesteld nadat er aangifte was gedaan tegen Gosschalk. OM: "We hebben een aangifte en een melding binnen. Daar richt het onderzoek zich nu op. Het gaat om een mannelijke casting director. Hij wordt verdacht van een zedenfeit."

Volgens het OM is aangifte doen in dit geval moeilijk. "Een ieder die zegt dat die misbruikt is, kan aangifte doen. En die aangifte zal worden onderzocht. Daarover kan ik in het algemeen zeggen dat hoe later die wordt gedaan, hoe moeilijker het onderzoek is. In het algemeen geldt dat aangifte ook moeilijk is, omdat het het woord is van de een tegen de ander. En als er verder geen bewijsmiddelen meer zijn, dan blijft het daar soms helaas bij." Daarnaast is ook de drempel om aangifte te doen erg hoog, omdat het over hele gevoelige kwesties gaat.

Het dossier ligt nu bij het Openbaar Ministerie. Het OM zal een beslissing moeten nemen over mogelijke vervolging. Wanneer is niet bekend.

Peter R. de Vries: 'Aangifte Job Gosschalk is lastig'

09:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!