Advocaat Korver: doe aangifte tegen Job Gosschalk

30 oktober 2018 14:34

De aangifte tegen Job Gosschalk bij het Openbaar Ministerie vandaag is een grote stap in de #metoo-discussie. Richard Korver, de advocaat van het slachtoffer, zegt in een reactie tegen RTL Boulevard de hoop te hebben dat nog meer slachtoffers deze stap gaan nemen.

"Als je zelf vindt dat je slachtoffer bent en je wil dat daar wat aan gebeurt, dan zul je daar openlijk melding van moeten maken"

Advocaat Korver roept op: doe aangifte tegen Job Gosschalk

00:47

De advocaat vertelt aan RTL Boulevard dat hij vindt dat meer slachtoffers zich moeten melden. "Als je zelf vindt dat je slachtoffer bent en je wil dat daar wat aan gebeurt, dan zul je daar openlijk melding van moeten maken bij politie en justitie. Die moeten in ieder geval weten wie je bent."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangifte tegen Job Gosschalk

Toen vorig jaar naar buiten kwam dat Job Gosschalk zich schuldig maakte aan seksueel wangedrag, kwamen er veel slachtoffers anoniem met hun verhaal naar buiten. "In een rechtszaak heb je toch nodig dat ze dat bij de politie doen", aldus de advocaat. Er is maar een keer aangifte gedaan tegen de casting director van Kemna Casting.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Albert Verlinde: 'Gosschalk moet zijn verhaal doen'

Korver snapt dat slachtoffers willen voorkomen dat hun naam bekend wordt gemaakt tijdens een rechtszitting. "Daar kun je echt wel allerlei maatregelen voor vragen." De advocaat hoopt dat meer slachtoffers nu anoniem hun verhaal willen doen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!