Tim Hofman heeft speech al klaarliggen

02 november 2018 02:21

Het succes van het burgerinitiatief van Tim Hofman "toont waar we zijn, met z'n allen". Dat stelde de presentator donderdagnacht op radiozender SLAM.

"Ik heb 'm al klaar man"

Hofman haalde binnen een paar uur meer dan 40.000 handtekeningen op voor een burgerinitiatief voor een beter kinderpardon. Dat betekent dat het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer kan worden gezet. Op de opmerkingen van Slam-dj's Harm en Kees dat hij wel vaart mag gaan maken met een speech schrijven, antwoordde Hofman: "Ik heb 'm al klaar man."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman haalt 40.000 handtekeningen op voor beter kinderpardon

De presentator maakte zijn initiatief donderdagmiddag bekend na de première van zijn #BOOS-documentaire Terug naar je eige land, waarin hij een groep van 400 gewortelde asielkinderen volgt. Hij wil voorkomen dat deze kinderen, die in Nederland zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen, het land uit moeten. Volgens Hofman lopen ze psychologische schade op als ze worden uitgezet. Hij voert daarom actie voor een kinderpardon "dat wél werkt".

Hofman pleit ervoor om een eerder gebruikte overgangsregeling weer nieuw leven in te blazen. Die regeling werkte goed, volgens de presentator, omdat mensen niet werden gedwongen om mee te werken aan hun uitzetting.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!