Eerste Herman Brood Museum opent deuren

04 november 2018 10:09

Boven de Herman Brood Experience in Zwolle wordt zondag het eerste en enige museum over de in 2001 overleden rocker officieel geopend. Dat gebeurt met een speciaal benefietconcert in theater Odeon.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Johan Derksen op de bres voor Herman Brood Museum

Het concert wordt gepresenteerd door Brood-fan Johan Derksen. Optredens zijn er onder anderen van Hans la Faille (Cuby + Blizzards), Erwin Java (Wild Romance) en Jimi Bellmartin, de winnaar van de eerste editie van The Voice Senior.

De Herman Brood Experience in Zwolle was al bijna een Brood-museum, maar nu gaat het ook die naam dragen. Op de eerste verdieping zijn drie zalen ingericht vol met foto’s, privévoorwerpen, kunst, film en geluid van de in Zwolle geboren artiest. Alles is volgens initiator Ivo de Lange in samenspraak gegaan met de familie van Herman.

De Experience opende in april vorig jaar de deuren. In het eerste jaar kwamen er zo’n 50.000 bezoekers op af. Herman Brood zou maandag 72 jaar zijn geworden. Dit weekeinde vierde zijn oude begeleidingsband Wild Romance ook al zijn geboortedag met de releaseparty van een nieuw album: No Time.

Miniatuurvoorbeeld

LEES MEER:

Xandra trots op 'Herman Brood Experience'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!