Beeld © ANP

Lone van Roosendaal vindt sterren-musicalcasting 'broodroof'

07 november 2018 08:08

Lone van Roosendaal noemt het casten van bekende Nederlanders in musicals en theaterproducties een vorm van broodroof van geschoolde acteurs. "Alles gaat om kaartverkoop en mijn tegenspelers worden steeds vaker gecast om hun bekendheid", zegt de actrice in het AD.

"Daar word ik verdrietig van, omdat de kwaliteit er regelmatig bij inschiet"

Lone, die momenteel in de theaters te zien is in de musicalcomedy Expeditie Eiland, had vorig jaar voor het eerst in haar carrière een seizoen vrij. "Ik miste het niet eens zo. Daar moet ik bij zeggen dat het musical- en theaterlandschap er de laatste tijd niet veel gezelliger op wordt", legt ze uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

GTST: Meerdijkers opgepast voor Billy de Palma

Lone vindt het geen goede ontwikkeling dat theaterproducenten bekende namen casten om de kaartverkoop te stuwen. "Daar word ik verdrietig van, omdat de kwaliteit er regelmatig bij inschiet. Het is ook een vorm van broodroof. Opgeleide, goede mensen zitten soms thuis. Het publiek is snel tevreden, is de gedachte. Volgens mij klopt dat niet. Op de lange termijn wint kwaliteit altijd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lone van Roosendaal te zien in GTST

Dinsdagavond dook Lone van Roosendaal op in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze speelt de rol van serpent Billy de Palma: "Ik wil altijd mijn veelzijdigheid laten zien."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!