Beeld © Getty Images

Neerlands trots: drie beauty’s in de Victoria’s Secret Show

09 november 2018 12:09

Naast Nederlands topmodel Romee Strijd liepen er gisteren nog twee supermodellen uit ons kikkerlandje mee tijdens de jaarlijkse Victoria’s Secret Fashion Show. Yasmin Wijnaldum (20) en Myrte Bolt (19) maakten dit jaar hun debuut op de modeshow in New York. Iets om trots op te zijn!

"Buiten staan meer dan dertig fotografen, even leuk poseren en dan door naar binnen"

Yasmin Wijnaldum

De Amsterdamse Yasmin Wijnaldum stond tot twee keer toe op de cover van de Nederlandse Vogue, onlangs nog voor het felbegeerde september nummer. Op haar zeventiende liep ze al op de catwalk van Prada en inmiddels is ze meer dan 200 shows verder. Ook heeft ze onlangs een appartementje in Chelsea, New York bemachtigd, dus ze kon bijna op de fiets naar de VS-show van dit jaar.

In het interview met Vogue zegt Yasmin dat het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen altijd een voorbeeld voor haar is geweest. “Haar uitstraling, de manier waarop ze beweegt. Toen ik werd gescout dacht ik: daar kan ik nooit aan tippen”, aldus Yasmin. Gisele was jarenlang het gezicht van Victoria’s Secret.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De angels van de Victoria's Secret Fashion Show 2018

Toen Yasmin hoorde dat ze mee mocht lopen in de show dit jaar, schreef Yasmin op haar Instagram: “Super blij om aan te kondigen dat ik meeloop in de Victoria’s Secret Fashion Show 2018!!!”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Romee Strijd met 125.000 kristallen de catwalk op

Vannacht mocht Yasmin tot twee keer toe de catwalk over, onder andere in een look van de speciale capsule collectie van ontwerpster Mary Katrantzou.

Myrthe Bolt

Naast de looks, is de Groningse Myrthe ook heel slim, want ze studeert geneeskunde naast haar carrière als topmodel. Van de week was ze samen met Yasmin te gast bij RTL Late Night, om te praten over de show en carrière.

Haar modellencarrière ging meteen als een speer. Op haar zeventiende werd ze ontdekt door modellenbureau Models Rock Agency. "En toen ging het snel. Ik doe nu ongeveer anderhalf jaar fulltime modellenwerk en heb onder andere in de shows van Chanel, Versace, Burberry, Moschino & Max Mara gelopen. Nu mag ik de show der shows doen”, zegt Myrthe tegen Lindanieuws.nl.

Ze vertelt ook hoe zo’n casting voor de VS-show eruit ziet. “Op zo’n dag wil je er op je allerbest uitzien, omdat de concurrentie natuurlijk heel hoog is. Dus ben ik eerst naar de kapper gegaan en daarna in één streep door naar de casting. Buiten staan meer dan dertig fotografen, even leuk poseren en dan door naar binnen. Eenmaal binnen was het een uurtje wachten tot ik aan de beurt was. Even omkleden in hun ondergoed, je gaat naar binnen, het team stelt wat vragen, je doet je loopje en dan is het klaar!” Dus. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Romee Strijd is helemaal klaar voor hét event van het jaar

Als model mag je niet zomaar meelopen in de VS-show: je wordt daar speciaal voor geselecteerd. Voor veel modellen (ook meisjes en vrouwen) is het dan ook de ultieme droom om over de bijzondere catwalk te lopen. En daarnaast is het een absolute mijlpaal in hun carrière.

In de nacht van zondag 2 op maandag 3 december wordt de show tegelijk uitgezonden met Amerika op Net5 om 04.00 uur. En nog een keer op maandag 3 december om 23.00 uur.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!