Beeld © Xenia Kasper

Dit is de manager achter deze Nederlandse powervrouwen

17 november 2018 07:50

Terwijl artiesten vol in de spotlights staan en alle aandacht krijgen, werken hun managers vaak keihard achter de schermen. Een van de meest bekende is misschien wel Xenia Kasper, de vrouw achter sterren als Linda de Mol, Olcay Gulsen en Yolanthe Sneijder-Cabau. Een pittig type, met een arbeidsethos waar je u tegen zegt.

“Je moet jezelf kunnen wegcijferen, zij staan altijd op de eerste plek"

Xenia Kasper werkt al haar hele carrière in de entertainmentbranche. Ze zit 27 jaar in het vak, om precies te zijn. Ze begon ooit in de muziek business, kwam vervolgens terecht in de filmindustrie en rolde daarna de televisiewereld in. Sinds Xenia in Nederland woont, is ze de manager en persagent van Linda de Mol, Olcay Gulsen, Yolante Sneijder-Cabau en Dieter Troubleyn. En dat doet ze met heel veel plezier en toewijding. Ze is inmiddels niet meer weg te denken uit de entertainmentindustrie met haar staat van dienst.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Xenia Kasper: Werk gaat altijd voor

Toen Xenia met haar ex-man vanuit Duitsland, waar ze geboren is, in 1990 naar Nederland verhuisde, werd ze door het toenmalige RTL Duitsland benaderd. Ze werd gevraagd om de PR te doen voor alle shows die destijds van de John de Mol Produkties voor deze zender geproduceerd werden. En ze pakte de PR en marketing op van alle programma’s die in Nederland werden opgenomen voor Duitsland, zoals het programma Traumhochzeit. Zodoende kwam Xenia in contact met Linda.

 

“Linda presenteerde destijds een paar behoorlijke programma’s voor RTL Duitsland, onder andere de kijkcijferhit Traumhochzeit. Ik heb daar toen alles voor geregeld in Nederland. En na twee jaar heeft ze gevraagd of ik al haar zaken wilde behartigen. Toen ben ik meer van de pr-kant naar het management gegaan”, zegt Xenia tegen RTL Boulevard.

Xenia vindt het heel leuk om manager te zijn van deze BN’ers, maar ze is zich er wel bewust van dat ze altijd paraat moet staan. “Je moet jezelf kunnen wegcijferen, zij staan altijd op de eerste plek. Het is een 24 hour job, zeven dagen per week, dus ik sta altijd stand-by. Mijn telefoon staat ook dag en nacht aan. Als er echt iets aan de hand is, moet je wel bereikbaar zijn.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Accu gestolen uit auto Xenia Kasper

Naast de agenda’s inplannen van Linda, Olcay, Yolanthe en Dieter, doet Xenia nog veel meer. "Ik regel al hun zakelijke dingen, zoals contracten, de planning, persafspraken. Als iemand met hun in contact wil komen, gaat dit via mij. Ik probeer ervoor te zorgen dat hun zakelijke leven zoveel mogelijk zorgenvrij is."

Natuurlijk heeft de drukke manager van de sterren ook nog een eigen agenda. Zo schrijft ze bijvoorbeeld romans en thrillers. Ook heeft ze nog een dochter van 28, Victoria. Maar met een volwassen dochter is het wel een stuk makkelijker om zo’n drukke baan te hebben, want die Victoria heeft haar eigen leven, vertelt Xenia. “Het is goed te plannen en ervoor zorgen dat iedereen daar rekening mee houdt.”

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Internationale acteur gestrikt voor nieuwe komedie Linda de Mol

Het geheim van een goede manager? "Als manager moet je niet zelf in de spotlights willen staan en je moet ervoor ze zijn. Ik zoek alleen de publiciteit op als ik een nieuw boek moet promoten en als dit gedaan is, verdwijn ik weer. Ook moet je jezelf niet te belangrijk vinden en vooral goed geheimen kunnen bewaren", aldus Xenia.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!