Al 140 abonnees zeggen VARAGids op vanwege Sylvana-cover

23 november 2018 14:53

De VARAGids heeft de afgelopen week nog meer abonnees verloren door het besluit om Sylvana Simons op de cover te zetten. Dat meldt hoofdredacteur Cécile Koekoek vrijdag in de Volkskrant. In eerste instantie zeiden zestig abonnees hun lidmaatschap van het blad op, maar inmiddels staat de teller op 140.

"Nederlanders hebben een heel lastige relatie met racisme"

Ook meldden veel lezers dat zij de cover van de gids scheurden omdat Sylvana Simons er op stond. Daarnaast kreeg de VARAGids via sociale media heel veel hatelijke berichten te verwerken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvana Simons haalt uit naar alle haters

De hoofdredacteur schreef in een commentaar in de nieuwe editie zich “kapot te zijn geschrokken van de reacties naar aanleiding van een interessant, oprecht en genuanceerd interview met een vrouw die signaleert dat we in gevaarlijke tijden leven en dat we dus moed moeten tonen. Moeten strijden voor een open, gelijkwaardige, rechtvaardige en inclusieve samenleving.”

Racisme

Sylvana Simons is het onderwerp van een documentaire die de afgelopen week op het IDFA in première ging. In de film is te zien hoe de partijleider van BIJ1 wordt benaderd en belaagd omdat zij zich uitspreekt over het racisme in de Nederlandse samenleving.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Docu Sylvana Simons niet goed bekeken

In een interview op NPO Radio 1 eerder deze week stelde Sylvana dat er een taboe heerst op het benoemen van racisme in de Nederlandse samenleving. “Al staat het op hun gezicht geschminkt, dát mag je niet zeggen”, aldus de activiste en politica. “Nederlanders hebben een heel lastige relatie met racisme. Je mag ze nóóit van racisme betichten. Daarom dansen veel zwarte Nederlanders om het onderwerp racisme heen terwijl het wel degelijk aanwezig is in de Nederlandse samenleving.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!