Kendrick Lamar genomineerd voor de meeste Grammy Awards

7 december 2018 15:08

Kendrick Lamar heeft dit jaar de meeste nominaties voor de Grammy Awards gekregen. De rapper maakt kans op acht beeldjes, op de voet gevolgd door Drake, die zeven keer werd genomineerd. De nominaties werden vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Lamar kreeg onder meer een nominatie voor de soundtrack van de film Black Panther als beste album van het jaar. Verder maakt Lamar kans op de prijzen voor beste lied, beste rap-lied en beste lied voor een film. Hij is daarnaast genomineerd voor King’s Dead, in de categorie beste rapoptreden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lady Gaga en Bradley Cooper vier nominaties voor Grammy’s

Naast Lamar en Drake gingen er vier nominaties naar Lady Gaga en Bradley Cooper voor hun liedjes in de filmhit A Star is Born. In totaal worden er Grammy’s uitgereikt in 84 categorieën. De uitreiking is op 10 februari in Los Angeles.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kendrick Lamar neemt Pulitzer in ontvangst

De belangrijkste muziekprijzen van de VS worden voor de 61e maal toegekend. De nominaties zouden in eerste instantie woensdag bekendgemaakt worden. Maar de ceremonie werd twee dagen uitgesteld in verband met het overlijden van oud-president George Bush senior.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!