Beeld © Yolanthe Cabau

Yolanthe emotioneert kijkers met aangrijpende documentaire

20 december 2018 12:00

Yolanthe Sneijder-Cabau schoof woensdagavond aan bij Pauw om te vertellen over haar werk voor Free a Girl. Ook lichtte ze een tipje van de sluier op van haar documentaire, waarin ze de strijd aangaat tegen kinderprostitutie.

"Wat hij heel bewust heeft meegekregen, is dat er heel veel kindjes zijn zonder papa’s en mama’s"

De kijkers thuis luisterden geëmotioneerd naar haar verhaal over haar reddingsactie. Voor haar documentaire reisde ze met haar zoon Xess af naar Nepal, waar ze met haar neus op de feiten werd gedrukt. De reis maakte niet alleen grote impact op Yolanthe, maar ook haar zoon werd geconfronteerd met de keiharde waarheid. "Wat hij heel bewust heeft meegekregen, is dat er heel veel kindjes zijn zonder papa’s en mama’s", vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yolanthe kijkt terug op onvergetelijke reis met Xess Xava

In de heftige beelden spreekt Yolanthe met een jonge vrouw die door Free a Girl is gered en die na haar bevrijding psychische ondersteuning kreeg, iets waar de organisatie zich hard voor maakt. 

Jammer genoeg waren er ook mensen die geen oor hadden voor haar prachtige verhaal en enkel vielen over haar 'nieuwe uiterlijk'. Het is niet de eerste keer dat de look van Yolanthe in opspraak kwam. Gelukkig kon ze ook rekenen op genoeg positieve reacties. "Wat een gepassioneerde vrouw, die Yolanthe! Echt diep respect voor haar werk en haar team!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Naakte Yolanthe en Tygo op de foto met dode vis

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!