Beeld © IMDb

10 dingen uit de sitcom Friends die écht invloed hebben (gehad)

22 december 2018 07:18

Het is alweer 24 jaar geleden dat de állereerste aflevering van de populaire serie Friends op tv verscheen. En het bleef gelukkig niet bij die ene aflevering, want door het laaiende succes volgde maar liefst tien seizoenen en schreef journalist Kelsey Miller een boek over de serie en de invloed van deze sitcom. En die is groot!

Niet heel gek dat de oneliners van Ross, de grappen van Chandler of de versiertrucs van Joey je nog steeds op weg kunnen helpen. En als je het woord Friends googelt kom je óm in de resultaten die over de serie gaan en die je nog steeds goed kunt gebruiken. We sommen ze even voor je op. 

How you doin’?

Deze werkt volgens Joey altijd, zonder uitzondering. Dus mocht je iemand op het oog hebben dan kom je met deze versiertruc al een heel eind, mits je het wel een beetje smoothbrengt natuurlijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jennifer Aniston: 'De mannen houden een Friends-reünie tegen'

Let’s dance

Niet iedereen is even soepel in de benen en soms moet je het dan toch van een ingestudeerd dansje hebben. Met hun eigen ‘dance routine’ regelen Monica en Ross zelfs een plekje in een videoclip, dus succes met oefenen!

Link: https://www.youtube.com/watch?v=R4P9DcQpta0

Aan uit…aan uit?

Het kan zowaar gebeuren, dat je partner denkt dat het uit is, terwijl dat niet zo is, of wel? De oneliner “We were on a break” kan dan misschien nog je redding zijn.

 

Je haar danst

Wie wil nou niet die sexy coupe van Rachel. Alsof haar haren in Friendsaltijd goed zaten, maakt niet uit of ze net uit bed stapte of naar een gala ging. Dus dames, laat ‘The Rachel’ knippen, en dan voorál die uit het tweede seizoen en je zit ‘eh’ gebakken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdwijnt Friends van Netflix?

I am not “blah”, I am a hoot!

Tien seizoenen lang waren Rachel, Monica, Phoebe, Ross en Joey het mikpunt van de vlijmscherpe en vooral sarcastische grappen van Chandler. Wie een notitieboekje heeft bijgehouden, heeft voor de komende jaren nog een schatkist aan grappen. 

http://www.comedycentral.nl/nieuws/111408-de-grappigste-friends-tweets-die-ooit-de-wereld-in-zijn-gegooid

Smelly cat, smel-ly caaat

Schijnbaar had Lisa Kudrow (Phoebe) eerst een hekel aan gitaarspelen, maar door haar optredens met haar lievelingsnummer ‘Smelly Cat’ in Central Perk, begon ze het leuk te vinden. Ben je al geïnspireerd? Pas maar op, want deze zit dus gerust de hele dag in je hoofd.

“If only there was a smaller one to clean this one”

Als je goed hebt opgelet, dan wordt in bijna elke aflevering wel een schoonmaaktip gegeven door Monica. Geen zin om je handjes te laten wapperen, dan kun je in ieder geval goeie aanwijzingen geven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Van Friends tot in rehab: het onstuimige leven van 'Chandler Bing'

Coffee, please

En koffiedrinken doen ‘onze vrienden’ maar wát graag, net als wij Nederlanders. Het is dan ook maar de vraag of er op iedere straathoek een koffietent zou zitten, als Central Perkons niet had laten kennismaken met die soepkommen ‘eh’ koffiekoppen.

“Now I’ve seen everything!” 

Dat Friendsin de jaren negentig twee vrouwen met elkaar liet trouwen en de vader van Chandler in de serie transgender was, daar kunnen andere series nog een puntje aan zuigen.

Say whut?!

Friends is na al die jaren nog steeds een hit en dat is niet voor niets. De struggles en verliefdheden van de beste vrienden kun je intussen wel dromen. Gelukkig kun je de serie voorlopig op Netflix nog volop bingewatchen, want ‘de vrienden’ gaan nergens heen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!