Courtney Love wint zaak tegen ex-manager

03 januari 2019 05:00

Sam Lutfi mag de komende vijf jaar niet in de buurt komen van Courtney Love, haar zus Jaimee en haar dochter Frances Bean Cobain. De ex-manager van de zangeres mag ook niets over de vrouwen schrijven op social media.

Vorige maand wees een rechter al het tijdelijke contactverbod toe dat Courtney had aangevraagd voor Sam. De manager zou haar continu hebben lastiggevallen via de telefoon, email en sms en eiste daarbij elke keer geld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Courtney Love houdt vol dat Brando opa was

Sam Lutfi ging in 2012 voor Courtney werken, nadat hij drie jaar een juridische strijd had gevoerd tegen Britney Spears en haar ouders. De nu 44-jarige werkte voor de zangeres in de tijd waarin zij zware psychologische problemen had en daardoor onder meer haar hoofd kaal schoor en verschillende keren werd opgenomen.

Haar moeder beschuldigde hem er later van Britney te hebben gedrogeerd en haar te hebben beperkt in de communicatie met haar ouders en vrienden. De manager klaagde Britney aan voor geld dat hij meende tegoed te hebben, haar moeder voor smaad en haar vader voor mishandeling. De partijen kwamen uiteindelijk buiten de rechtbank tot een akkoord.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Televisierol voor Courtney Love

In de zaak van Courtney gaf de rechter woensdag een langer contactverbod uit dan gebruikelijk. Normaliter geldt deze maatregel voor drie jaar. De rechter plakte daar volgens Rolling Stone twee jaar aan vast omdat hij "er op uit lijkt te zijn misbruik te maken van mensen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!