Pierre Bokma en Igone de Jongh maken 4 mei-stuk

10 januari 2019 10:03

Acteur Pierre Bokma en Igone de Jongh, de prima ballerina van het Nationale Ballet, verzorgen op 4 mei de Theater Na de Dam-voorstelling in theater Carré in Amsterdam. Zij staan eenmalig samen op het podium voor een stuk over Edith Eger, de 'ballerina van Auschwitz' die moest dansen voor Josef Mengele.

Gerardjan Rijnders schreef de toneeltekst voor deze unieke voorstelling. De choreografie is van Peter Leung van het Nationale Ballet. Het stuk speelt zich volgens de makers af "tussen dader en slachtoffer, tussen toen en nu, tussen de dans en de taal.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zesde Gouden Kalf-nominatie voor Pierre Bokma

Theater Na de Dam presenteert jaarlijks na de Nationale Dodenherdenking een avond in piste van Carré en initieert daarbij altijd ontmoetingen tussen kunstenaars die nooit eerder samenwerkten. Zo bracht het initiatief Hadewych Minis samen met het ZO! Gospel Choir, kruiste Wende de degens met Typhoon, speelde Nasrdin Dchar met Spinvis en zong Meral Polat met New Cool Collective.

Theater Na de Dam vond in 2010 voor het eerst plaats. Sindsdien spelen op 4 mei in het hele land meer artiesten, toneelspelers, jongeren en muzikanten voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog of die via die oorlog reflecteren op de wereld van vandaag. De kaartverkoop voor de voorstelling in Carré start 11 januari om 9.00 uur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pierre Bokma en Hannah Hoekstra samen naakt in film

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!