Beeld © ANP

Britt Dekker helemaal klaar met modemeisjes op Instagram

11 januari 2019 11:11

Britt Dekker steekt het niet onder stoelen of banken dat social media als Instagram voor haar een heel nare bijsmaak heeft. Het zou de aanleiding zijn geweest van haar eetstoornis, liet ze eerder weten. En ook nu heeft ze naar eigen zeggen steeds meer moeite met het kanaal.

"Al die superknappe meisjes die perfecte plaatjes posten, ik vind het walgelijk"

"Al die superknappe meisjes die perfecte plaatjes posten, ik vind het walgelijk. Eerst wilde ik ermee stoppen, maar mijn doelgroep bestaat uit jonge meisjes die er allemaal op zitten. Dus heb ik heel veel mensen op dempen gezet", vertelt ze in een interview met Viva. "Ik volg nu de wat oudere garde: Jeroen Pauw, Eva Jinek, Wendy van Dijk... Zij posten tenminste dingen uit het echte leven. Al die modemeisjes volg ik niet meer. Dan zie je ze met hun dunne lijfjes weer een hamburger of pizza eten, en denk ik: 'Donder op, ik geloof jullie niet.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker biecht op: 'De producent bleef maar naaktfoto's sturen'

De 26-jarige laat weten er 'diep onzeker' door te worden. "Ik zag knappe meiden als Anna Nooshin met een prachtig figuur en keek ik naar mijn eigen fotootjes en die leken daar helemaal niet op. Ik zat al niet zo lekker in mijn vel, dus de stap naar minder eten was zo gemaakt. Het lukte me ook steeds beter om af te vallen, totdat mijn vriend en vriendinnen zich echt zorgen begonnen te maken." Britt kwam tot inkeer toen ze zich realiseerde wat voor voorbeeldfunctie ze heeft en dat ze haar jonge doelgroep absoluut niet wil aansporen hetzelfde te doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gezocht: de onderbroek van Britt Dekker

Het gaat inmiddels een stuk beter met de blondine, laat ze weten. "Ik probeer voor gezonde dingen te kiezen. Het blijft moeilijk hoor, want ik heb mezelf lange tijd gebrainwashed om op een punt te komen dat ik kon stoppen met eten, dan is het heel makkelijk om terug te vallen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!