Beeld © ANP

Ook Linda de Mol naar Talpa

16 januari 2019 11:30

Zojuist is bekendgemaakt dat Linda de Mol ook overstapt naar de zender van haar broer John de Mol. Na ruim elf jaar bij RTL gaat Linda terug naar Talpa. Op 1 juli gaat ze van start bij haar nieuwe werkgever.

"Ik heb met ontzettend veel plezier ruim elf jaar lang bij RTL gewerkt"

Na de overstap van Wendy van Dijk, Gordon en Johnny de Mol gingen de geruchten al langer dat ook Linda zou overstappen. Die overstap is nu dus officieel. 

"Ik heb met ontzettend veel plezier ruim elf jaar lang bij RTL gewerkt", zegt de presentatrice in een statement. "Weggaan is ook echt een moeilijke beslissing geweest, maar ik heb altijd gezegd: 'Als mijn broer me vraagt of ik kom helpen, dan zeg ik natuurlijk ja.' En die vraag kwam afgelopen december. Ik zie het als een spannende uitdaging: we gaan de komende tijd samen bouwen aan de zenders en ik hoop dat ik iets moois kan bijdragen."

Ook maakt Linda via haar eigen website bekend dat ze de programma's Postcodeloterij Miljoenenjacht, Weet ik Veel, Linda's Zomerweek en Oh Wat een Jaar óf Ik Hou van Holland (die programma's wisselen elkaar af) meeneemt naar SBS. RTL zelf maakt bekend dat er nog gesproken wordt over het meenemen van de programma's.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy van Dijk stapt over naar Talpa

RTL CEO Sven Sauvé laat aan RTL Boulevard het volgende weten: "Linda heeft er nooit een geheim van gemaakt over te stappen naar Talpa Network als haar broer haar nodig heeft. Dat moment is nu daar."

"Gezamenlijk hebben we de afgelopen twaalf jaar vele succesvolle programma’s neergezet zoals Ik Hou Van Holland, Linda’s Zomerweek, Oh Wat Een Jaar!, Weet Ik Veel en Familie Kruys. Mede dankzij Linda bereiken deze titels een miljoenenpubliek. Naast dat Linda een zeer prettige collega is, is ze een enorme vakvrouw die precies aanvoelt wat de kijker wil zien."

Hij sluit af met: "We bedanken haar voor de vele jaren dat we met haar hebben gewerkt en wensen haar uiteraard veel succes.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Linda de Mol trekt de stoute schoenen aan

John de Mol is blij met de komst van zijn zusje. Zo laat hij in een statement weten: "Linda raakt de kijker met haar humor, haar warmte, originaliteit en met de juiste toon. Daarom weet het grote publiek haar altijd te vinden. Ze is daarin met niemand anders te vergelijken."

Hij vervolgt met: "Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ze toevallig ook nog mijn zus is. Ik heb geen seconde getwijfeld om haar te laten weten dat we haar bij Talpa Network hard nodig hebben. Ik ben heel blij dat ze komt en verheug me erop om samen met haar te werken aan de succesvolle programma’s die ze gaat doen en de nieuwe die ze nog gaat ontwikkelen."

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erland Galjaard in gesprek met Talpa

In 2006 stapte Linda de Mol over naar de nieuwe zender Tien van John de Mol. Nadat in juni 2007 bekend werd dat RTL de zender overnam besloot Linda mee te gaan richting RTL. Daar maakte ze onder andere Miljoenenjacht, Linda's Zomerweek en Ik Hou van Holland. Ook speelde ze in populaire series als Divorce en de Familie Kruys.

Linda de Mol vertelt vanavond alles over haar overstap in RTL Boulevard. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!