Beeld © ANP

Emile Ratelband: 'Homoseksualiteit is een keuze'

22 januari 2019 15:11

Het is weer raak voor Emile Ratelband na een opmerkelijke uitspraak. De positiviteitsgoeroe was te gast bij Omroep Flevoland en zijn optreden doet nu veel stof opwaaien.

"Daarom is het ook niet menselijk, niet gezond wat je doet"

Emile heeft al eerder wat aparte uitspraken gedaan, maar krijgt dit keer de volle laag wegens zijn ideeën over homoseksualiteit. De goeroe was te gast om Blue Monday te bespreken, maar ging al snel over andere zaken.

Emile Ratelband zegt tegen Omroep Flevoland dat homoseksualiteit een keuze is en onnatuurlijk. Volgens presentator Marco Verhagen kies je niet voor je geaardheid, waarop Emile reageert: "Daarom is het ook niet menselijk, niet gezond wat je doet." De presentator, die zelf op mannen valt, weet niet wat hij hoort. "Het feit dat iemand homoseksueel is, is niet gezond?", vraagt hij zijn gast. Emile stemt hiermee in en maakt duidelijk dat het de taak van mensen is om zich voort te planten, iets dat bij homoseksuele stellen niet kan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emile Ratelband zet Engelse ochtendshow op zijn kop

Het ging van kwaad tot erger. Volgens Emile word je namelijk niet homoseksueel geboren. "Je wordt niet linkshandig of rechtshandig geboren", licht hij verder toe. "Er is een omgeving die een bepaald gedrag beloont, waardoor je dus geneigd bent zo te zijn."

Toch is Emile niet van mening dat homoseksualiteit iets slechts is. In zijn ogen is homoseksualiteit "oké", maar hij kan zich wel voorstellen dat de kerk dit afkeurt.

Emile laat aan RTL Boulevard weten dat zijn uitspraken uit zijn verband zijn getrokken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!