Beeld © Instagram @NikkieTutorials

Nikkie de Jager loopt de Alpe D'Huzes voor overleden broertje

28 januari 2019 16:19

Nikkie de Jager, beter bekend als YouTube-sensatie NikkieTutorials, zal op 6 juni de Alpe D'Huzes lopen. Ze doet dit, omdat haar stiefbroertje Mikai vorig jaar op 14-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

"Jij hebt mij zo trots gemaakt... Nu is het voor je grote zus tijd om jou trots te maken"

Nikkie legt uit dat ze meedoet aan de Alpe D'Huzes, omdat 2018 voor haar een achtbaan aan emoties was. Haar broertje Mikai was al tweeënhalf jaar ziek toen hij overleed. "In die tweeënhalf jaar heeft hij nooit geklaagd, gezegd dat hij pijn had of opgegeven. Mikai was sterk, moedig en had het vermogen om iedereen om hem heen op hun gemak te stellen. Zelfs op de meest donkere momenten kon hij ons aan het lachen maken."

Mikai had een zeldzame, agressieve vorm van de ziekte. Volgens Nikkie is het daarom extra hard nodig dat er meer geld ingezameld wordt voor kankeronderzoek. "Jij hebt mij zo trots gemaakt... Nu is het voor je grote zus tijd om jou trots te maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NikkieTutorials in tranen

Tijdens de Alpe D'Huzes kunnen deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Franse berg beklimmen. Onder het motto 'opgeven is geen optie' zullen zij zes keer naar boven en beneden gaan. Al het geld dat hiermee wordt opgehaald, komt ten goede aan kankeronderzoek. Inmiddels heeft de YouTube-sensatie haar streefbedrag van 2500 euro ruimschoots gehaald en deze bijgesteld naar 10.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie eert overleden broertje op mooie manier

Wil jij een ook een steentje bijdragen? Hier kun je Nikkie haar streefbedrag helpen bereiken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!