Beeld © ANP

'Toneelstuk Weinstein zal mensen verontrusten'

29 januari 2019 09:42

De Amerikaanse acteur John Malkovich (65) speelt de hoofdrol in het toneelstuk Bitter Wheat dat gaat over de in ongenade gevallen filmbaas Harvey Weinstein. "Het is zeer wel mogelijk dat het stuk mensen zal verontrusten", vertelt de acteur aan de BBC.

"Natuurlijk kan het mensen van streek maken die de ellende hebben meegemaakt die het toneelstuk bevat, laat zien en beschrijft"

Volgens John Malkovich wordt het een zwarte komedie over een media mogul die zich zeer slecht gedraagt. "Natuurlijk kan het mensen van streek maken die de ellende hebben meegemaakt die het toneelstuk bevat, laat zien en beschrijft. Heel wat mensen zullen niet van dit stuk gaan houden. Maar wat kan ik daaraan doen? Persoonlijk vind ik het een geweldig stuk", aldus John.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein schakelt advocaat Rose McGowan in

John is vooral bekend van films als Dangerous Liaisons, Being John Malkovich, Con Air en Mulholland Drive. In het stuk speelt John de rol van Barney Fein, een verdorven Hollywoodproducent.

Bitter Wheat gaat komende zomer in première op West-End in Londen en is geschreven en geregisseerd door David Mamet die voor zijn eerdere werk al eens een Pulitzer Prize ontving.

Harvey Weinstein wordt verdacht van seksueel misbruik en verkrachting. Meer dan zestig vrouwen beweren dat de producent seksueel ongewenst gedrag tegen hen heeft vertoond, hun verhalen brachten vorig jaar de #MeToo-beweging op gang. Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt het gedrag van Harvey onderzocht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!