Beeld © ANP

Familie Michael Jackson haalt keihard uit naar documakers

29 januari 2019 09:57

De nieuwe documentaire 'Leaving Neverland' over Michael Jackson heeft behoorlijk wat losgemaakt bij zijn familie. In een statement reageren ze op de heftige en nieuwe misbruik aantijgingen aan het adres van The king of pop.

"We zijn trots op waar Michael Jackson voor staat"

Michael Jackson is weer flink in het nieuws en dat heeft alles te maken met de premiere van de nieuwe documentaire Leaving Neverland op het Sundance Film Festival. Hierin zien we het verhaal van Wade Robson en James Safechuk, die beweren dat de superster hen in de jaren 80 en 90 seksueel heeft misbruikt. In totaal gaat het om vier uur aan materiaal, waarin verhalen, foto's en video's worden getoond van de tijd die de jongens hebben doorgebracht met de wereldster. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael Jackson blijft altijd The King of Pop

Er was al veel te doen rondom de premiere. De organisatie van het filmfestival dat de documentaire uitzendt, vreesde voor protesten van Michael-fans. Dit liep met een sisser af. Inmiddels wil de familie Jackson duidelijkheid scheppen over hun kant van het verhaal. 

De Jacksons zijn boos op de media en prijzen Michael voor zijn "legendarische aardigheid en internationale gulheid." Ook halen ze de rechtszaken aan die tijdens zijn leven hebben plaatsgevonden en waaruit bleek dat de zanger "volledig onschuldig" was. Hoewel ze liever niet reageren op dit soort zaken, kan de familie "niet toekijken hoe deze publieke lynch plaatsvindt." Daarnaast willen ze graag aan de wereld laten weten dat ze "trots zijn op waar Michael Jackson voor staat." 

In maart zal de tweedelige documentaire uitkomen in Amerika en Engeland. Over een Nederlandse release datum is nog niets bekend. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!