Beeld © ANP

Wesley Sneijder ambassadeur EK Voetbal 2020

29 januari 2019 11:57

Het Europees Kampioenschap voetbal gaat volgend jaar weer van start en niemand minder dan Wesley Sneijder is de ambassadeur namens Nederland.

Op dit moment speelt Wesley Sneijder bij Al-Gharafa in Qatar en nu kan hij dus deze eervolle baan op zijn cv bijschrijven. Het vertelde het nieuws vanochtend in De 538 Ochtendshow met Frank Dane. "Ik vind het ontzettend leuk om nu eens vanuit een andere positie betrokken te zijn bij zo'n belangrijk voetbalevenement."  De oud-Ajacied zal in zijn nieuwe functie bij de drie groepswedstrijden en de halve finale aanwezig zijn in de Arena. Uiteraard gaat hij zich ook nog op andere vlakken inzetten, maar daar is nog geen duidelijkheid over. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wesley Sneijder mist allereerste wedstrijd tegen broertje Rodney

Het EK van 2020 zal verspreid over Europa gespeeld worden. Een aantal van die wedstrijden vinden dus plaats in Nederland, waarbij Wesley aanwezig zal zijn. Andere steden waar gespeeld wordt zijn Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München en Sint-Petersburg. Over Yolanthe's aanwezigheid is nog niets gezegd, maar het sterrenkoppel kennende, zal de voetbalvrouw ook wel een opvallende appearance maken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!