Beeld © Getty Images

Ouders vernoemen hun kroost massaal naar Kjeld en Meghan

29 januari 2019 16:09

De Sociale Verzekeringsbank heeft de lijst met populairste babynamen van 2018 gepubliceerd. In de top tien vinden we weinig opvallende namen, maar toch zijn er een aantal nieuwkomers in de lijst: Meghan en Kjeld.

Als we kijken naar de populairste jongensnamen, zien we op de eerste plaats Lucas. Daarna volgen Levi, Finn, Sem en Noah. Bij de meisjes is dit Julia, Emma, Sophie, Tess en Zoë.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lief: Zoontje Kjeld Nuis heeft alleen maar oog voor zijn papa

De populairste babynamen zijn daarbij bijna hetzelfde als de jaren ervoor. Bij de jongens zien we wel een opvallende stijger: Kjeld. In 2015 en 2016 kwam deze naam niet voor in de lijst, maar vorig jaar werden er maar liefs 47 Kjelds geboren. De populariteit kan worden verklaard door de schaatser Kjeld Nuis.

Ook de naam Kaj, met een j, is een stuk populairder geworden voor jongetjes. In 2016 waren dit er nog maar 66, vorig jaar waren dit er 177. Dit zou kunnen worden verklaard door alle Kajs die we nu in de media zien: Kaj Gorgels, Kaj van der Ree en Kaj van der Voort. De naam Kay, met een y, is onveranderd populair gebleven. Toch nog een beetje goed nieuws voor Kay Nambiar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Iedereen wil de prachtige tanden van Meghan Markle hebben

Bij meisjes is Kate al jaren een populaire naam. Nu worden er ook steeds meer baby's vernoemd naar haar populaire schoonzusje Meghan Markle. In 2015 en 2016 stond de naam Meghan nog niet in de lijst, terwijl er vorig jaar 27 prinsesjes naar de royal zijn vernoemd.

Toch is er een naam die elk jaar weer in trek blijft bij ouders: Luuk. Vorig jaar werden en maar liefst 596 geboren. Zouden zij allemaal vernoemd zijn naar onze eigen Luuk Ikink?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaj Gorgels neemt het stokje over van Dennis Weening

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!