Beeld © ANP

Radio 2-dj's op foto met Loeki de Leeuw

30 januari 2019 09:19

NPO Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte gaan woensdagochtend op de foto met de échte Loeki de Leeuw-pop. De iconische oorspronkelijk pop wordt bewaard in Beeld & Geluid in Hilversum.

De twee radiomakers startten vorige week spontaan een petitie om het leeuwtje terug te krijgen op televisie. De actie leverde binnen een etmaal zo'n 20.000 handtekeningen op. Mede door deze actie keert Loeki de Leeuw woensdagavond eenmalig terug op televisie, in het STER-blok voor het Journaal van 8 uur.

Het initiatief om Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte te vereeuwigen met Loeki komt van Beeld & Geluid. De foto wordt rond 10.00 uur gemaakt. "Ik ben nu al starstruck", laat Jeroen in een korte reactie weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loeki de Leeuw eenmalig terug op de beeldbuis

Loeki de Leeuw onderbrak de STER-reclames tussen 1972 en 2004. Vaak ging er in de filmpjes iets mis waarbij Loeki steevast "asjemenou" riep. In totaal zijn er meer dan zevenduizend filmpjes rond Loeki gemaakt. De STER stopte in 2004 met de filmpjes omdat het te duur werd om ze te maken.

Het leeuwtje was in de jaren tachtig mateloos populair; hij had onder meer zijn eigen cassettebandjes waarop hij avonturen beleefde. Hij is de naamgever van de Gouden Loeki, de prijs voor de beste reclamespot van het jaar. Een aantal originele Loeki-poppen is te zien in Beeld en Geluid in Hilversum.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!