Beeld © ANP

Marc van der Linden toont zelfspot om lichaamsgewicht

30 januari 2019 13:04

Het is geen geheim dat Marc van der Linden de afgelopen maanden heel wat kilo's is kwijtgeraakt. Nu onthult de royaltydeskundige dat zijn initialen F.A.T. zijn. Ja, FAT dus. Hij kan er zelf gelukkig om lachen.

"Heel leuk als je dan rond de 200 kg weegt"

"Mijn rijbewijs zorgde altijd voor hilariteit of verbijstering", vertelt Marc op Instagram. "Heel leuk als je dan rond de 200 kg weegt." Volgens de royaltydeskundige werd er altijd gelachen om zijn rijbewijs. "Van politie-agenten tot en met verhuurbedrijven van auto’s: de ogen gaan glinsteren en soms wordt het kaartje even mee naar achteren genomen en dan hoorde je mensen heel hard lachen." Heel erg vervelend vond Marc dat niet, hij pakte zijn roze pasje er zelf weleens bij om "even een lachje te scoren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc van der Linden gehackt

Ook in andere landen werd er vreemd opgekeken bij het woordje FAT. Zo was er een meisje bij een autoverhuurbedrijf dat haar ogen niet kon geloven. "Doen ze dat echt? Zetten ze je lichaamstype op je rijbewijs?" Zelfs na een korte uitleg van Marc was ze verbijsterd. "Ze hadden het woord OBESE moeten gebruiken. FAT is een naar woord voor een kind met overgewicht." De journalist is zelf ook wel te porren voor de afkorting OBE. "Het is de afkorting van Officer of the British Empire die men uit handen krijgt van queen Elizabeth", legt hij uit. "Dat zou pas echt vet zijn."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!