Beeld © ANP

Mary Borsato wilde niet meer leven

30 januari 2019 17:43

Mary Borsato kijkt in Story terug op een allesbehalve makkelijk jaar. De moeder van Marco Borsato kampte afgelopen jaar met een infectie aan haar schouder, waarna de een na de andere ziekenhuisopname volgde. Op een gegeven moment voelde de 73-jarige zich zó slecht dat ze het leven niet meer zag zitten, zo vertelt ze nu openhartig.

"Ik wilde dood"

Sinds ze in haar bruidszaak hard ten val kwam, vecht Mary voor haar leven. "Ik mag blij zijn dat ik er nog ben (...) Tot tweemaal toe was ik bijna dood geweest.", vertelt ze in het weekblad. Iets wat begon als een onschuldige schouderbreuk, monde uit in een waar drama. Zo liep de eigenaresse van De Witte Markies tijdens haar ziektebed ernstige complicaties op en raakte ze besmet met een nare bacterie. "Dat was het begin van alle ellende."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Mary Borsato nog steeds niet de oude

Mary geeft aan meer dan zestig verschillende antibiotica te hebben geprobeerd om uit de lappenmand te raken, maar niets leek te helpen. "Het is moeilijk uit te leggen wat er met je gebeurt als je je zo ontzettend ziek voelt", vertelt ze. Ze denkt in die moeilijke tijd dan ook veel na over de dood: "Als ik zou overlijden zou ik dat werkelijk verschrikkelijk vinden voor mijn kinderen en kleinkinderen. Maar - en ik snap dat dit heel raar klinkt - er komt als je zo ziek bent een moment dat zelfs dat even niet meer telt. Ik wilde dood."

De situatie ging afgelopen jaar van kwaad naar erger, en ook de doktoren zagen het somber in. "Ik weet nog dat ik aan het wegzakken was en ik de dokter hoorde zeggen: 'Blijf vechten Mary.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mary Borsato nog niet uit gevarenzone

Inmiddels gaat het weer stukken beter en heeft ze bijna nergens meer last van. Hoewel ze nog wel dagelijks hinder heeft van haar schouder. Zo kan ze bijvoorbeeld haar arm slechts tot schouderhoogte omhoog krijgen. Ze heeft dan ook noodgedwongen iemand moeten aannemen om haar in de winkel te helpen, terwijl ze het voorheen altijd in haar eentje flikte. "Natuurlijk weet ik dat er veel ergere dingen in het leven zijn, maar ik vind het toch best lastig. Ik ervaar het als een handicap."  

Eventueel kan ze weer onder het mes, maar daar peinst ze niet over. "Ik ben door alle behandelingen resistent voor veel antibiotica geworden. Ik ga dat risico niet nemen na alles wat ik heb meegemaakt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!