Beeld © ANP

Piet Paulusma vrijdag om de tafel met Jan Slagter

5 februari 2019 16:54

Piet Paulusma kan mogelijk deze week al koffiedrinken met omroepbaas Jan Slagter van Omroep MAX om over een eventuele overstap te praten naar de publieke omroep. De Friese weerman is uitgenodigd om vrijdag in de uitzending van Tijd voor MAX met Martine van Os en Sybrand Niessen te komen praten over zijn naderende afscheid bij SBS6. Dinsdagavond zit hij ook al aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door.

"Dit had ik niet verwacht, het is hartverwarmend. Nederland is ontploft"

Piet Paulusma en Jan Slagter spraken elkaar dinsdagmiddag telefonisch alvast in een radio-uitzending van Omrop Fryslân. Daarin spraken ze af binnenkort koffie te drinken met oranjekoek erbij om te praten over een vervolg van zijn weercarrière bij Omroep MAX. "Als er iemand hoort bij Omroep MAX, dan is het Piet", zei Jan. Piet neemt de uitnodiging graag aan. "Ik ga lekker met Slagter koffiedrinken. We zijn elkaar wel vaker tegenkomen. We gaan kijken of het gaat lukken", reageerde Piet.

De weerman is diep onder de indruk van de steun die hij uit het hele land krijgt. "Dit had ik niet verwacht, het is hartverwarmend. Nederland is ontploft", zei de weerman. Na de bekendmaking door SBS6 dat de weerman eind dit jaar stopt met de dagelijkse uitzendingen Piets Weer regent het reacties. Er zijn diverse petities en Facebookpagina's opgezet onder het motto 'Piet moet blijven'. Er is zelfs een demonstratie aangekondigd voor 8 maart in Harlingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Geus niet langer meer welkom bij SBS6

Jan Slagter moedigt de reacties aan. "Ik vind het geweldig hoe Nederland reageert. Als ik het iemand gun om 25 jaar vol te maken bij SBS, dan is het Piet Paulusma. Hij is een icoon", zei hij. "Hij is de bekendste weerman van Nederland. Hij scoort torenhoge kijkcijfers. Ik snap echt niet wat er in het hoofd van John de Mol is omgegaan om het contract niet te verlengen, maar goed, dat is aan hem. Ik vind het wel geweldig dat Nederland als het ware in opstand komt. Laat het maar gebeuren."

Jan herhaalde zijn wens dat hij interesse heeft in Piet Paulusma als weerman in de radio- en tv-uitzendingen van MAX. "Ik vind Piet een geweldige weerman en we hebben weleens contact. Ik zou dolgraag willen kijken of er een mogelijkheid is bij MAX."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!