Woody Allen in de clinch met Amazon Studios

07 februari 2019 21:00

Regisseur Woody Allen heeft bij de rechtbank in Manhattan in New York een aanklacht tegen Amazon Studios ingediend. De regisseur eist 68 miljoen dollar schadevergoeding omdat de streamingdienst zijn film A Rainy Day in New York niet uitbrengt en de studio de samenwerking heeft opgezegd voor het produceren van vier andere films.

"Het biedt Amazon het recht niet om het contract te beëindigen"

De beslissing van Amazon zou zijn gebaseerd op aanhoudende geruchten dat Allen zijn geadopteerde dochter Dylan Farrow in de jaren '90 zou hebben misbruikt toen ze nog kind was. Allen ontkent die aantijgingen met klem.

"Amazon tracht het besluit te beargumenteren door te verwijzen naar een 25 jaar oude, ongefundeerde beschuldiging tegen de heer Allen, maar die beschuldiging was al bekend bij Amazon (en het publiek) voordat Amazon vier afzonderlijke deals met hem sloot", staat in de aanklacht. "Het biedt Amazon het recht niet om het contract te beëindigen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Woody Allen komt naar Nederland met jazzband

Rainy Day in New York vertelt over twee jonge mensen die tijdens een regenachtig weekend in New York allerlei avonturen beleven. Elle Fanning, Selena Gomez en Timothee Chalamet spelen in de film de hoofdrollen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!