Beeld © Netflix

Billy McFarland moet 3 miljoen extra betalen

12 februari 2019 02:54

Billy McFarland moet 3 miljoen dollar betalen aan een sponsor van het Fyre Festival. Dat bepaalde een rechter in New York maandag nadat de festivalorganisator niet was komen opdagen voor een zitting rond de zaak. Ook heeft hij niet gereageerd op eerdere oproepen in het proces.

De 27-jarige zit momenteel een gevangenisstraf van zes jaar uit voor de fraude die hij pleegde rond het Fyre Festival. Hij bekende dit najaar schuld in de zaak, en werd veroordeeld tot de celstraf en het terugbetalen van zo'n 26 miljoen dollar. De 3 miljoen in de zaak die maandag voor de rechter kwam, komt daar bovenop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oprichters Fyre Festival verliezen miljoenenzaak

Het Fyre Festival stond vorige maand weer in de belangstelling vanwege twee documentaires die uitkwamen over de gang van zaken rond het evenement. Het festival werd aangeprezen als een luxueus, exclusief feest en bekende sterren werden betaald om het festival te promoten op sociale media. Toen de eerste bezoekers in april van 2017 aankwamen op de eventlocatie op de Bahama's, bleek het echter een grote chaos op het eiland. Naast schaarse accommodatie en voeding was er ook een tekort aan water en medische zorg. Het festival moest daarom op het laatste moment worden afgelast.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!