Beeld © Getty Images

Chris Pratt komt op voor zijn geloof

12 februari 2019 03:09

Bij de kerk waar Chris Pratt naartoe gaat, staat de deur open voor iedereen. Dat laat de acteur weten na een opmerking van vakgenoot Ellen Page. De Juno-actrice noemde de Hillsong-kerk vorige week in een tweet "notoir anti-lhbtq".

“Ik geloof dat iedereen mag houden van wie hij wil”

"Onlangs werd gesuggereerd dat ik bij een kerk hoor die een bepaalde groep mensen haat", schreef Chris in een Instagram Story. "Niets ligt verder van de waarheid." De acteur zegt dat uit eigen ervaring te weten.

"Ondanks wat de bijbel zegt over scheiden, was mijn kerkgemeenschap er altijd voor me toen ik daar doorheen ging, nooit met een oordeel, altijd met steun. Ik heb ze dat ontelbaar vaak zien doen bij anderen, ongeacht hun ras, geloof of gender."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Pratt zit gebakken bij zijn aanstaande schoonvader

De Jurassic World-ster liet ook weten: "Mijn geloof is belangrijk voor me maar de kerk is niet wie ik ben of hoe ik leef. Ik ben geen woordvoerder van welke kerk of groep mensen dan ook. Mijn normen en waarden bepalen wie ik ben. We moeten toewerken naar een wereld met minder haat, niet meer. Ik geloof dat iedereen mag houden van wie hij wil."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!