Beeld © ANP

Pippi Langkous-acteurs zagen crowdfundingsactie niet aankomen

12 februari 2019 09:08

Pär Sundberg en Maria Persson, de Zweedse acteurs die meespeelden in Pippi Langkous, zijn in het AD blij verrast met de Nederlandse crowdfundingsactie. De inzameling heeft tot nu toe zo'n 19.000 euro opgeleverd.

"O mijn god! Ik heb het geld niet nodig, maar wat een mooi gebaar, echt hartverwarmend dat mensen in Nederland dit doen"

"Ongelooflijk! Is dit echt waar? Nu snap ik waarom ik zoveel vriendschapsverzoeken vanuit Nederland krijg. Al zeker zestig in drie dagen", zegt Persson vanuit Zweden. Ze vertelt dat ze niets heeft overgehouden aan haar acteercarrière en daarna lang in de verpleging heeft gewerkt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse Pippi Langkous kan het na 45 jaar nog steeds

Pär Sundberg is het beter vergaan. Hij ging naar de universiteit en had een succesvol bedrijf dat hij goed heeft verkocht waardoor hij financieel onafhankelijk is. "O mijn god! Ik heb het geld niet nodig, maar wat een mooi gebaar, echt hartverwarmend dat mensen in Nederland dit doen."

Inger Nilsson, die Pippi speelde, deed onlangs een boekje open over de tijd waarin ze in de huid kroop van het rebelse roodharige meisje. De Zweedse actrice kreeg amper betaald en haar rol werkte voornamelijk in haar nadeel, vertelde ze. Grote rollen heeft ze na Pippi nooit meer gehad.

Nilsson's verhaal was de aanleiding voor een crowdfunding voor de acteurs Inger Nilsson, Pär Sundberg en Maria Persson. "Iedereen heeft lol gehad van Pippi, behalve Pippi zelf", zegt de initiatiefnemer van de actie. "Heel schrijnend. Hopelijk kunnen we ze zo alsnog bedanken. Het gaat om het gebaar, dat we allemaal samen één keer heel groot dankjewel kunnen zeggen. Dankjewel voor al die fantastische avonturen. Dat ze ons hebben laten zien dat alles kan, als je maar wil."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!