Beeld © Qmusic

Rowan raadde Het Geluid: ‘Morgen trakteer ik saucijzenbroodjes’

18 februari 2019 17:01

Het was even schrikken voor de negentienjarige Rowan uit Dieren. Hij wist vanochtend om 8.30 uur Het Geluid van Qmusic te raden. Daarmee won hij €49.700! We spraken de kersverse winnaar.

"Op de bank zetten en mijn studie ermee betalen"

De vraag die op ieders lippen brandt, is natuurlijk wat Rowan met het geld gaat doen. Zijn antwoord is vrij simpel: “Op de bank zetten en mijn studie ermee betalen.” Rowan is namelijk van plan om te beginnen met de studie geneeskunde, een zes jaar durende opleiding waar je flink voor in de buidel moet tasten. Die bijna €50.000 komt dus goed van pas.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Niet te geloven: Het Geluid is geraden

Momenteel studeert hij niet, maar heeft hij een tussenjaar. Om geld in het laatje te brengen, heeft hij een administratief baantje bij vruchtensappenfabrikant Riedel in Ede. Ondanks zijn winst, is hij heel gewoon gebleven en blijft hij gewoon bij het bedrijf werken. Morgen gaat hij zijn collega’s natuurijk wel eerst trakteren: “Saucijzenbroodjes of zo.”

Rowan is sinds vanochtend overladen met berichtjes, telefoontjes en appjes. Zijn vrienden en familie gingen compleet uit hun dak toen ze hoorden dat hij Het Geluid had geraden. Ook kreeg hij er een hoop nieuwe vrienden bij, digitaal dan. Op Facebook stroomden de vriendschapsverzoeken binnen. “Die heb ik meteen weer verwijderd.”

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Met Mattie en Marieke aan de après-ski

Op je negentiende bijna €50.000 winnen, willen we natuurlijk allemaal. Toch was het voor Rowan ook geluk hebben. De eerste hint die werd gegeven, zorgde ervoor dat hij erachter kwam wat Het Geluid was.  Hij ging er echt even een paar uur voor zitten, speelde het geluid steeds opnieuw af en kwam toen tot het inzicht: de hint was knippen en plakken op een computer en als je iets knipt, komt het op je klembord terecht. En zo wist Rowan dat het om een klembord moest gaan. Sinds dat inzicht speelde hij elke dag mee. Om er toch zeker van te zijn dat het echt om het dichtklappen van een klembord ging, is hij zelf nog met een echt klembord in de weer gegaan. En ja hoor: hij had gelijk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!