Beeld © ANP

Ireen Wüst herdenkt overleden vriendin Paulien met stichting

22 februari 2019 09:21

Het zijn zware weken geweest voor olympisch kampioene Ireen Wüst. Begin dit jaar moest ze noodgedwongen afscheid nemen van een van haar beste vriendinnen en teamgenootjes, Paulien van Deutekom. Om haar herinnering in leven te houden eert Ireen haar nu met een eigen stichting.

"We gaan ons inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen tbv onderzoek naar longkanker”
Toen Ireen begin deze zomer hoorde dat haar beste vriendin ziek was, besloot ze te genieten van de laatste momenten samen en hun jaarlijkse skitripje te verplaatsen. "We hebben een groep van negen dames, Team Nuyt. Toen bekend werd dat Paulien ziek werd, moesten we de jaarlijkse wintersport verplaatsen.” vertelde Ireen na het behalen van de 1500 meter in Inzell in De Wereld Draait Door. Jammer genoeg kon Paulien er alsnog niet bij zijn en daarom hebben de acht overgebleven dames besloten een stichting op te richten om geld in te zamelen voor longkanker. En die is vanaf vandaag live.
Miniatuurvoorbeeld

Leesook:

Ireen Wüst in tranen na pakken winst

"Vanaf nu online de Paulien van Deutekom Foundation! Heel bijzonder moment. We gaan ons inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen tbv onderzoek naar longkanker”, schrijft de schaatster onder een positief kiekje in de sneeuw. Maar dat Ireen het nog altijd moeilijk heeft is duidelijk. “Het is heel mooi, al die herinneringen, maar tegelijkertijd is alles eigenlijk best zwaar”, deed ze eerder al een boekje open.
 
De schaatsers waren sinds 2005 vriendinnen. “In het schaatsen ontmoet, maar daarna, eigenlijk alles samen gedeeld. Paulien was m’n buuf, we woonden letterlijk naast elkaar. Dus we deden alles samen, behalve eten en slapen. Een mooiere vriendschap kan je je niet wensen.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!