Beeld © YouTube

Waarom die obsessie voor Lady Gaga en Bradley Cooper?

27 februari 2019 20:21

Sinds hun mierzoete optreden bij de Oscars zijn Lady Gaga en Bradley Cooper het meest besproken koppel van Hollywood en omstreken. En dat terwijl ze helemaal geen koppel zijn. Maar waarom willen we dat wel graag zo zien?

"De gedachte dat het niet echt is voelt tegenstrijdig"

De muziek zwelt aan. Lady Gaga werpt schalks een blik opzij. Bradley Cooper kijkt even diep in de poppetjes van haar ogen en pakt dan haar hand. Ze stappen samen het podium op zonder hun blikken van elkaar af te wenden. Hij in smetteloos zwart, zij ook. Wat volgt is een intiem wang-tegen-wang-onderonsje tussen de zangeres en de acteur, samen te zien in A Star is Born. Ze vertolken de rockballad Shallow uit die film, waarvoor Gaga even later de Oscar mag ophalen voor beste song. De vonken knetteren door het Dolby Theatre. "Zoenen, zoenen!", klinkt het zelfs vanuit de zaal. Ook Twitter ontploft. "Wat een chemie, ze horen bij elkaar!" Het optreden gaat in no time viral.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lady Gaga kreeg deze peptalk van Bradley Cooper voor de Oscars

Irina Shayk

Bradley Cooper (42) en Lady Gaga (32), de nieuwe Hollywood King en Queen? Iedereen weet dat Bradley getrouwd is met de bloedmooie Irina Shayk, met wie hij dochter Lea heeft. Het 32-jarige Russische topmodel zit nota bene front row met haar neus pal op het optreden van Gaga en Cooper. Shayk klapt na afloop breed glimlachend de handen stuk, van een 'bad romance' lijkt geen sprake. Volgens Aran Bade, entertainmentdeskundige van RTL Boulevard, is dat wel het meest fascinerende aspect aan de hele setting. "Het speelt zich af voor een miljoenenpubliek, en zij kijkt toe vanaf de eerste rij. Hoe moet dat voor haar zijn?"

Kunst van acteren

Het gros van ’t publiek meent dat dit optreden geen 'gewone performance' is van twee acteurs die voor de gelegenheid weer even in hun rol kruipen, maar een openbare liefdesverklaring. Volgens Aran komt dat door die bijna tastbare aantrekkingskracht tussen Lady Gaga en Bradley Cooper. Je zou bijna vergeten dat ze toch ook een film hebben te verkopen. "De kunst van goed acteren is dat het zo geloofwaardig is dat je niet meer anders kunt denken dan dat die twee samen een romantisch leven leiden", aldus Aran. "Lady Gaga bedankt Bradley Cooper ook in haar speech na het winnen van de Oscar met de woorden: 'Er is geen ander op aarde die dit lied met mij zou kunnen zingen, behalve jij.' De gedachte dat het allemaal gespeeld is en dus niet echt voelt tegenstrijdig, en ergens ook teleurstellend met wat je zojuist hebt gezien. Dus willen we graag geloven dat er echt wel meer speelt. Uiteindelijk is het 't artistieke wat overeind blijft. Ze zetten het lied precies neer zoals je het wil voelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lady Gaga weer vrijgezel

Stomende zoen

Het is niet raar dat smeulende kooltjes soms oplaaien tot een hevig vuur als je tijdens de opnames van een film of serie de hele dag op elkaars lip zit. Cooper en Gaga zouden niet de eersten zijn die aan een tegenspeler blijven plakken. Denk aan het vampiersetje uit de Twilight-saga Robert Pattinson en Kristen Stewart (zetten uiteindelijk hun tanden in iemand anders), Jennifer Aniston en Vince Vaughn (gingen toepasselijk uit elkaar na hun romcom The Break-Up) en Brad Pitt en Angelina Jolie (over Hollywood King en Queen gesproken, maar inmiddels uit elkaar). Aran Bade zegt hierover: "In veel interviews wordt aan acteurs gevraagd hoe het is om bijvoorbeeld die stomende zoen en vrijpartijen op een filmset te moeten opnemen. Bijna elke acteur geeft wel aan dat er op dat moment allerlei gevoelens kunnen spelen. Zeker als je een klik hebt met je tegenspeler. Het blijft acteren, maar hoe beter het acteerwerk is, hoe meer we denken: die twee zijn voor elkaar gemaakt. En soms geloven de acteurs dat zelf ook heel even..."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!