Het nummer 'Arcade' van Duncan Laurence staat op nummer 1 bij de bookmakers Beeld © ANP Foto

Volgens de bookmakers wint Duncan: 'Vorig jaar klopte het ook'

11 maart 2019 16:30

Duncan Laurence maakt vorige week bekend dat hij met het nummer Arcade meedoet aan het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Als we de bookmakers moeten geloven, heeft hij de beste kans om het songfestival te winnen. Maar moeten deze bookmakers geloven?

Donderdag deelde de nog vrij onbekende Duncan Laurence zijn songfestivalinzending met de wereld. De reacties op zijn nummer waren vrijwel unaniem positief. Zo noemde songfestivalcommentator Cornald Maas het lied "onderscheidend" en heeft het volgens hem "een sterke melodie". En ook zanger Waylon, die vorig jaar én vijf jaar geleden Nederland vertegenwoordigde op het songfestival, vindt het geweldig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederland bovenaan bij bookmakers Songfestival

Historische editie?

Ook de wedkantoren in ons land hebben er het volste vertrouwen in dat dit weleens een historische editie kan gaan worden, want Arcade staat op nummer één bij de bookmakers. Nog voor favorieten Rusland en Zweden.

Kijk je naar de voorspellingen die de afgelopen jaren zijn gedaan, dan zie je dat de bookmakers altijd in de buurt zaten maar het nooit helemaal goed hadden. Zo was de voorspelling in 2016 dat Rusland zou winnen en Oekraïne op de derde plek zou eindigen, terwijl de werkelijke uitslag precies andersom was.

In 2017 zou Portugal volgens de bookmakers tweede worden en Bulgarije eerste, terwijl dat jaar de Portugese Salvador Sobral won. De voorspelde derde plek voor Italië klopte al helemaal niet, want het land eindigde op de zesde plaats. En ook vorig jaar zou Cyprus er met de hoofdprijs vandoor gaan volgens de bookmakers, maar toen won Israël, die volgens de wedkantoren tweede zou worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon vol lof over songfestivalinzending: 'Geweldig!'

Dansende aap

Stefan Raatgever, muziekjournalist voor het AD en het Parool, ziet juist dat de bookmakers vaak gelijk hebben. "Ze hebben in ieder geval nooit helemaal ongelijk. Ze houden alles bij: de inzetten, wat is de mening van correspondenten? Waar gaat de buzz over? Vorig jaar was Israël ook al in een vroeg stadium één van de favorieten, dat bleek ook te kloppen", zegt hij tegen EditieNL.

Dat in 2017 topfavoriet Italië "met een hartstikke goed liedje" de top-drie niet eens haalde, had volgens de muziekjournalist alles met het optreden te maken. "Het optreden met een dansende aap heeft het toen verpest", zegt Stefan Raatgever. Daarom is volgens hem nu ook heel belangrijk hoe Duncan Laurence het straks op het podium doet. "Het liedje wordt al gewaardeerd, maar wat laat hij daar zien? Hij kan het nu eigenlijk alleen nog maar verpesten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!