Beeld © ANP

Rechtszaak Patricia Paay verder op 24 april

13 maart 2019 12:02

De rechtbank doet op 24 april uitspraak in de zaak van het bedrijf Osuro tegen Patricia Paay. Dit heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant woensdag beslist.

De rechtbank had de partijen de gelegenheid gegeven het conflict voor woensdag op te lossen, maar beide partijen bereikten geen overeenstemming. De uitspraak op 24 april is schriftelijk, kondigt de rechtbank aan.

Osuro eist 93.000 euro van Patricia Paay. De voormalig zangeres en tv-persoonlijkheid ontving vanaf 2015 verschillende bedragen van Osuro, het bedrijf dat is opgericht door haar goede vriend Rob Rijsbergen. Nadat hij in 2017 aan de kant was gezet, ontdekte zijn zoon voor in totaal 1,75 miljoen euro aan dubieuze betalingen in de bedrijfsadministratie. Volgens hem heeft La Paay in totaal 93.000 euro van Osuro ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patricia Paay: 'Ik hoef niets te bewijzen'

Het bedrijf financierde bijvoorbeeld haar rechtszaak tegen GeenStijl, dat een berucht plasseksfilmpje publiceerde met haar in de hoofdrol. Bovendien liet zij zich betalen om als BN’er aan de zijde van haar vriend te verschijnen op glamourfeestjes.

De nieuwe leiding van Osuro meent dat het geld is geleend en moet worden terugbetaald. Patries zegt dat ze het geld heeft gekregen of ervoor heeft gewerkt en meent dat ze slachtoffer is van een familieruzie over geld. Onderhandelingen over een schikking zijn mislukt, zegt haar advocaat Murat Alaca.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!