Beeld © Instagram @lotte_zee

Familie Lotte roept op niet in rouwkleding afscheid te nemen

14 maart 2019 07:56

De nabestaanden van Lotte van der Zee zien zaterdag "liever geen rouwkleding" bij de uitvaart van het vorige week overleden 20-jarige model. Dat blijkt uit een rouwadvertentie. Zaterdagochtend is er, voorafgaand aan een herdenkingsbijeenkomst in besloten kring, gelegenheid afscheid te nemen van Lotte.

"Kom zoals je bent"

Tussen 10.00 en 13.30 uur kunnen belangstellenden Lotte de laatste eer bewijzen en haar nabestaanden condoleren in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. "Kom zoals je bent", vragen Lottes ouders, opa's en oma's in de rouwadvertentie. Ook vraagt de familie "persoonlijke herinneringen en foto's van Lotte" achter te laten via het condoleanceregister.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Duitse justitie onderzoekt doodsoorzaak Lotte van der Zee

Dat familie, vrienden en kennissen zaterdag afscheid nemen van Lotte was al bekend. Haar moeder vertelde eerder deze week dat bewust is gekozen voor de Oude Markt in Enschede. "Omdat Lotte zo van de gezelligheid op de Markt hield", zei Eugeniek tegen RTL Oost. "We hopen dat iedereen dan heel veel nacho's eet. Lotte was daar dol op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Model Lotte van der Zee op 20-jarige leeftijd overleden

Lotte, door haar naasten omschreven als "onze parel, ons alles", stierf vorige week woensdag. Het model, dat twee jaar geleden werd gekroond tot Miss Teenage Universe, werd eind februari getroffen door een hartstilstand tijdens een skivakantie in Oostenrijk. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in München, waar ze stierf. De Duitse justitie is een onderzoek gestart naar de dood van Lotte, een standaardprocedure gezien de jonge leeftijd van het model.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!