Michael Jackson-advertenties van bussen Londen gehaald

14 maart 2019 17:26

De zijkant van vele Londense dubbeldekkers waren beklad met advertenties die Michael Jacksons onschuld verkondigde. Dit zorgde voor ophef, omdat het ongevoelig zou zijn naar slachtoffers van seksueel misbruik. Daarom heeft het bedrijf dat de advertenties verspreidde besloten het van de bussen af te halen.

"Het is heel erg ongepast"

Transport for London, het bedrijf dat de busreclames verzorgt, heeft besloten de advertenties die Michael Jacksons onschuld promoten terug te halen. Dit doen ze omdat er steeds meer aanklachten komen tegen de zanger en zijn vermeende misbruik van kinderen. De reclames werden ingezet na een crowdfundingsactie waarbij twintigduizend pond werd opgehaald door steunbetuigers van de King of Pop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nu ook Duits 'misbruikslachtoffer' Michael Jackson

Fans van de zanger doen dit als reactie op de Leaving Neverland-documentaire, waarin Wade Robson en James Safechuck beweren dat Michael hen als kind seksueel heeft misbruikt. "Het is heel erg ongepast", vertelt The Survivors Trust, een instantie die steun biedt aan slachtoffers van seksueel misbruik, aan het Britse Sky News. Daarnaast deed de instantie een oproep aan het transportbedrijf om de reclames te verwijderen. In eerste instantie leverde dit niets op, omdat de posters binnen het advertentiebeleid van het bedrijf vielen.

Inmiddels heeft Transport for London besloten dat ze toch de reclames willen intrekken. "We hebben onze positie hierover nog eens bekeken en besloten de advertenties te verwijderen", liet een woordvoerder van het transportbedrijf weten. "Ze zijn nu afgewezen, dankzij de publieke gevoeligheid en zorg rondom dit onderwerp."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het gaat niet goed met de jongste zoon van Michael Jackson

De campagne om Michaels onschuld te promoten is zelfs verspreid naar meerdere delen van de wereld. Op Twitter komen berichten binnen waaruit blijkt dat in steden als Sao Paolo en Mexico-stad hetzelfde gebeurt als in Londen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!