Beeld © Instagram @arieboomsma

Arie Boomsma neemt het op voor zijn vrouw Romy

14 maart 2019 21:26

Arie Boomsma is het zat dat mensen negatieve reacties achterlaten op het Instagram-account van zijn vrouw Romy. Eén van haar volgers zei namelijk dat ze alleen maar sieraden draagt om haar "lelijke, dikke moedervlek te verbergen."

"Ik ben dol op die moedervlek"

De presentator gebruikt zijn Instagram om een post te wijden aan zijn lieftallige vrouw. "Ik ben dol op die moedervlek", schrijft Arie. Door de geplaatste opmerking gingen Romy en haar man in gesprek over wat nu de schoonheidsnormen zijn. "Iets laten zien dat niet voldoet aan de norm is reden voor afgrijzen en wordt daardoor al snel gezien als statement." 

View this post on Instagram

‘Aha, daarom draag je zoveel sieraden, je hebt een lelijke, dikke moedervlek’, reageerde iemand op een post van mijn vrouw. Op de foto waren haar kettingen van dichtbij te zien, en inderdaad als je goed keek, een moedervlek. Het ontketende bij ons thuis een gesprek over het type foto dat mensen gewend zijn te zien. Filtertjes, photoshop of emoticons over alles dat niet glad is, of mooi. Iets laten zien dat niet voldoet aan de norm, is reden voor afgrijzen en wordt daardoor al snel gezien als statement. Soms is dat ook de bedoeling, zoals bij de @linda_meiden cover deze maand, waarop @famkelouise_ _ trots haar okselhaar toont. Vlak niet uit hoe belangrijk zoiets kan zijn. Voor al die mensen die het gevoel hebben te moeten voldoen aan de idealen van een ander. Aan de verwachtingen van leeftijdgenoten. Voor mijn televisieprogramma’s sprak ik regelmatig meisjes en jongens die hun uiterlijk, de hoeveelheid haar op hun lichaam, of zelfs hun seksuele handelingen volledig afstemden op de wensen en verwachtingen van anderen. Als je jong bent is het moeilijk je daar los van te maken. Daarom is het zo mooi als mensen waar die meisjes en jongens óók tegenop kijken hun onvolkomenheden laten zien, en zeggen; een ander bepaalt niet of jij wél of niet mooi bent. Wees maar lekker jezelf. Wij vroegen ons thuis nog af in hoeverre we zelf ook meegaan, of ooit zijn gegaan, in een heersend schoonheidsideaal. Ik scheer mijn borsthaar wel eens af voor een shoot, dat vind ik schoon staan. Mooier. Romy scheert haar benen. Zo zijn er meer dingen. Doen we dat omdat we het écht zelf mooier vinden? Of zijn ook wij beïnvloed door een norm? Ik heb er niet meteen de antwoorden op, maar het is goed jezelf dat soort vragen te stellen. En for the record; Romy is gewoon dol op sieraden. En ik ben dol op die moedervlek. Rest de vraag nog waarom iemand de behoefte voelt een ander ongevraagd te laten weten iets, of iemand lelijk te vinden. Foto: @guineverevanseenus door @luigiandiango voor @vogueitalia

A post shared by Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) on

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arie Boomsma pleit voor meer papaverlof

Uit ervaring weet Arie hoeveel moeite mensen doen om invloed uit te oefenen op hun uiterlijk. "Voor mijn televisieprogramma’s sprak ik regelmatig meisjes en jongens die hun uiterlijk, de hoeveelheid haar op hun lichaam of zelfs hun seksuele handelingen volledig afstemden op de wensen en verwachtingen van anderen", zegt de presentator over zijn ervaringen. 

Romy laat het er ook niet zomaar bij zitten en heeft op haar Instagram Story gereageerd op de opmerking. "Thanks voor de input, zit al een tijdje met dit onderwerp voor mijn Vogue column in mijn hoofd", zegt het model. Op deze manier weet de 28-jarige toch nog iets positiefs te halen uit een vervelende ervaring. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!