Beeld © ANP

Monique Westenberg wil na moeilijke periode graag rust

20 maart 2019 13:57

Monique Westenberg is het afgelopen jaar door een diep dal gegaan. Voorlopig wil ze daarom ook even geen camera's meer in haar huis. Zo vertelt ze aan het weekblad Weekend: "Ik wil proberen rust in mijn hoofd te krijgen en even uit het circus te stappen waar André en ik in zaten."

"Het verdriet om Dunya is van mij alleen, dus dat is heel eenzaam"

Niet alleen zag Monique haar relatie bijna ten onder gaan, ook moest ze afscheid nemen van haar liefste oma en haar steun en toeverlaat: pitbull Dunya. Een verlies dat ze nog altijd niet te boven is. Toch kreeg het Hazes-liefje amper tijd om haar verdriet te verwerken, aangezien ze ook de zorg van André op zich nam. Die kwam afgelopen jaar een paar maanden met een burn-out thuis te zitten.

Monique kon rekenen op steun uit haar omgeving, maar al met al bleef het een ingewikkelde situatie. "André vindt het moeilijk om steun te geven", legt ze uit in het blad. "Hij weet natuurlijk wel dat ik heel veel verdriet heb en ik mag ook huilen als ik dat wil, alleen vindt hij het zelf heel moeilijk als iemand verdriet heeft." De zanger weet dan ook niet goed hoe hij zijn rouwende vriendin moet steunen. "Je moet het toch vooral zelf doen. Want alleen ík voel dit verdriet zo heftig, niemand anders."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Hond Danny Froger blijkt groot fan van Monique Westenberg

Om haar verdriet een plaatsje te geven maakte de Rotterdamse een prentenboek, ter nagedachtenis aan haar overleden hondje. Haar nichtje van vier was de inspiratiebron om het leven van haar trouwe viervoeter in kaart te brengen. "Mijn nichtje van vier vroeg wanneer Dunya weer terugkwam", legt ze uit. "Maar hoe moet ik haar vertellen dat ze nooit meer terugkomt? Ik dacht, daar moet een boekje voor zijn. Maar die kon ik niet vinden. Een juf op school suggereerde toen dat ik het zelf moest doen. Toen heb ik een vriendin gebeld die kan schrijven, zo is het begonnen", aldus Monique in het AD.

In het hartverwarmende boekje vertelt Monique Westenberg het ontroerende levensverhaal van haar geliefde hond Dunya. Hoe ze geadopteerd wordt, hoe ze met z'n tweeën vele avonturen beleven en hoe hun gezin steeds wat groter wordt. Als Dunya oud wordt is het tijd voor afscheid. Iedereen is verdrietig, maar het gezin zal de viervoeter nooit vergeten: Dunya zit voor altijd in hun hart.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Monique Westenberg: 'Ik ben blij dat 2018 voorbij is'

Het verdriet van haar hond valt Monique vooral zo zwaar omdat ze het met niemand kan delen. In tegenstelling tot het gemis van haar oma, daar heeft ze haar vader en broer nog voor. "Maar het verdriet om Dunya is van mij alleen, dus dat is heel eenzaam (...) Ik kon niet rouwen. Pas in de afgelopen maanden ben ik Dunya's verlies gaan verwerken", waarbij ze doelt op het prentenboek. 

André staat 100% achter zijn lief. "Omdat ik het van zo dichtbij heb gezien, vind ik het gewoon goed dat die liefde die zij hadden nu benadrukt wordt. Ik ben er ongelofelijk trots op dat het door middel van een kinderboekje zo aan de wereld getoond kan worden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!