Beeld © ANP

Ook Morgan Freeman draagt steentje bij aan het milieu

22 maart 2019 15:29

Morgan Freeman heeft een bijzondere manier bedacht om zijn steentje bij te dragen aan het milieu. De acteur gaat zijn ranch in Mississippi van bijna 13.000 vierkante meter, omtoveren tot een waar bijenparadijs. De acteur heeft 26 bijenkorven uit Arkansas laten overvliegen en bomen geplant, vertelt hij in de Tonight Show van Jimmy Fallon.

Morgan is zijn bijenhotel gestart vanwege de sterfte van bijen en plaatste daarom de 'geïmporteerde' korven op zijn terrein. Op het landgoed van de 81-jarige acteur kunnen de insecten genieten van hectares aan klaver en lavendel. Daarnaast plantte de acteur 140 magnoliabomen. De acteur kreeg hierbij hulp van een groep milieuactivisten die werken als tuinmannen op zijn ranch.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Morgan Freeman: 'Dit was nooit mijn bedoeling'

De acteur voert zijn 'huisdieren' zelf, maar vindt bescherming niet nodig. "Ik heb nooit een hoofdbedekking op bij mijn bijen. Ze hebben me nog niet gestoken en ik ben op dit moment ook niet bezig met honing maken, ik geef ze alleen te eten", vertelt de acteur. "Ik denk dat ze dat begrijpen: hey, we doen deze man geen kwaad, hij heeft suikerwater bij zich."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Morgan Freeman krijgt onderscheiding

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!